Comunicació

‘RaholaFoto2021’ mostra l’any del ‘Glòria’ i la Covid en trenta imatges

L’exposició de les fotografies presentades a la 12a edició dels premis Carles Rahola es pot veure aquest mes a la seu gironina del Col·legi de Periodistes

L’any 2020 va començar amb els efectes catastròfics del temporal Glòria, però el seu dramàtic protagonisme va quedar de seguida relativitzat, a mitjan març, amb la irrupció de la pandèmia i el confinament a les nostres vides. Evidentment, van passar moltes altres coses l’any 2020, però inevitablement el Glòria i la Covid-19 centren una part important de les trenta fotografies que formen part de l’exposició RaholaFoto2021, amb trenta imatges seleccionades entre les 109 que els fotoperiodistes gironins van presentar a la dotzena edició dels premis Carles Rahola de comunicació local. La mostra, complementada amb un catàleg de totes les fotografies exposades, està organitzada per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Fins al 30 de setembre es pot visitar a la seu d’aquesta institució col·legial (carrer Nou del Teatre, 1, 2n 1a), de dilluns a divendres, de deu del matí a dues de la tarda. Posteriorment, l’exposició viatjarà per les localitats gironines que la demanin a través del web www.ddgi.cat/exposicions , en què les institucions, associacions i entitats interessades trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.

L’exposició, presentada ahir pel vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el vicepresident de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, inclou fotografies de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye. Ferragut, que va guanyar l’última edició del premi Carles Rahola, amb la fotografia Reflexos del flagell de la Covid, va dir ahir en la presentació de l’exposició: “La nostra feina és cada vegada més complicada, per les condicions laborals del sector i per la crisi general que estem vivint.”

“El 2020 va ser, en molts sentits, un any per oblidar. I, una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot en els primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges”, es recorda en el text introductori del catàleg de l’exposició. Com van remarcar ahir Piñeira i Grau, RaholaFoto2021 és una bona mostra del “periodisme de proximitat i de qualitat” que s’està portant a terme a les comarques gironines, malgrat totes les complicacions actuals.

LA FRASE

La nostra feina és cada vegada més complicada, per les condicions laborals i per la crisi general
Toni Ferragut
FOTOPERIODISTA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia