Comunicació

L’Ajuntament cobrirà la vacant en la direcció de la ràdio municipal de Girona

Una figura directiva unipersonal dirigirà el mitjà

El canvi de plantejament del servei públic arriba després que un jutjat n’anul·lés “l’externalització”

L’Ajuntament de Girona canvia de plantejament i reorientarà el servei de l’emissora municipal de ràdio. La intenció és que Girona FM, que emet des del novembre del 2019, tingui una figura directiva unipersonal, segons consta en el document de treball municipal amb vista al 2030. Fins ara, el càrrec en la direcció ha estat vacant i de la gestió se n’ocupava l’Oficina de Comunicació Municipal.

La regidora de Règim Intern de Girona, Maria Àngels Planas (Junts), destaca la voluntat del consistori de mantenir el servei d’“interès públic” de l’emissora, que té els estudis al carrer Balmes, a l’Eixample. En el ple del dia 27 de juliol, Planas va admetre que l’emissora havia començat el seu periple “en uns moments difícils”. Aquell dia, Lluc Salellas (Guanyem) va criticar la gestió del consistori en l’arrencada del mitjà.

Contracte fins al 2023

Fa dos anys el consistori va adjudicar la programació de Girona FM –92.7 MHz– fins al 2021 a la productora audiovisual independent Montcau Produccions SL, operadora de Digital Hits FM, per 316.389,29 euros. El contracte venç el 25 de setembre. L’Ajuntament tramita la licitació d’un contracte de serveis per a la producció dels informatius i programes de l’emissora municipal fins al 2023, amb una pròrroga màxima de dos anys més.

La reorientació del servei arriba després que al març el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona estimés un recurs de l’Associació Catalana de Ràdio i anul·lés l’adjudicació de l’emissora del setembre del 2019 en considerar que era “una externalització del servei”. L’Ajuntament hi ha presentat recurs. “No hi estem d’acord”, diu Planas.

El ple del 17 de setembre del 2018 havia fixat l’emissora com a “servei públic”. A mitjà termini el consistori treballa perquè tingui la seu en un local de propietat o de lloguer de l’Ajuntament amb tots els mitjans tècnics.

LA DATA

25.09.21
és la data
de venciment del contracte que el 2019 l’Ajuntament va adjudicar a Montcau Produccions.

LA XIFRA

2
anys
és la durada del contracte de programació que posa a licitació el consistori, fins al 2023, prorrogable fins al 2025.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia