Comunicació

Movistar+ (sèrie)

Travessant èpoques, continents i conflictes

Eduard Cortés dirigeix Irene Escolar i Oriol Pla a ‘Dime quién soy’, que adapta l’obra de Julia Navarro

L’escriptora Julia Navarro diu que la seva novel·la Dime quién soy (Plaza & Janés) “parla de la pèrdua de la identitat que pateix una persona que perd la memòria”. No són records d’una vida avorrida: Amelia Garayoa, la protagonista, és una dona que, moguda pels seus ideals, deixa la seva vida còmoda enrere per lluitar per la llibertat. Mitjançant la trobada amb els quatre homes que marquen la seva vida, es veurà involucrada en els esdeveniments més rellevants de la història de el segle XX: l’alçament franquista, l’alliberament de Berlín, l’estalinisme... El llibre “és un homenatge a totes les persones que pateixen aquesta malaltia terrible que és l’Alzheimer i perden els records”, diu l’escriptora, que ha aconseguit milions de lectors amb aquesta obra de 1.200 pàgines, publicada fa deu anys.

Movistar+ l’ha convertida en una sèrie de nou episodis, els dos primers dels quals s’estrenen avui a la plataforma. El creador, José Manuel Lorenzo, va proposar l’adaptació a l’autora. “Ha trigat sis anys a fer-se realitat per complir el desig que la meva obra no fos reescrita, i que els meus lectors no es trobessin amb una cosa diferent del que van llegir. Jo crec que s’ha aconseguit una síntesi, la lectura audiovisual de Dime quién soy és absolutament respectuosa amb l’obra literària.”

El cineasta català Eduard Cortés (Los Pelayos, Cerca de tu casa) ha dirigit la sèrie. “El llibre em va apassionar–explica–. Hi vaig descobrir una història amb un potencial enorme, uns personatges amb moltes capes que permetien explorar-los i arribar a fons amb ells.” Es va trobar amb Julia Navarro amb la intenció “de garantir –i en això hi estaven tots d’acord– que a la sèrie hi hagués la història de la protagonista, Amelia Garayoa, amb la part pertorbadora, però també l’estimulant”.

Amelia Garayoa està entre dos mons, explica l’actriu que la interpreta, Irene Escolar: “Està atrapada entre el que li ve imposat, per la societat i per la família, i el seu propi desig. I al llarg de tota la sèrie anirà a la recerca dels seus desitjos.” Oriol Pla interpreta el primer home que l’enamora. “Ell només en veu un, de món –explica l’actor–. Té un altre tipus de ceguesa, lluita pel món que té ganes de veure, i pot passar per sobre de moltes coses per aconseguir-lo.” Però quan coneix Amelia, “l’impacta un altre món molt més proper, sensible, fràgil, i no sap com reaccionar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia