Comunicació

A la universitat amb Merlí al cor

Carlos Cuevas reprèn el paper de Pol a ‘Merlí: sapere aude’, que es roda a la UB i s’estrenarà al desembre

És la primera sèrie de Movistar+ amb diàlegs en VO catalana, que s’alternaran amb el castellà

L’edifici històric de la Universitat de Barcelona acull aquests dies un estudiant de la carrera de filosofia ben conegut per a molts joves espectadors catalans i d’arreu del món: Pol Rubio, interpretat per Carlos Cuevas. Finalment Merlí va inculcar al personatge un amor per la filosofia que l’ha empès a estudiar aquesta carrera.

Merlí, el professor de filosofia interpretat per Francesc Orella, va protagonitzar tres temporades (2015-2018) d’una de les sèries més populars i de més ressò internacional de TV3. La plataforma de continguts Movistar+ n’agafa el relleu com a productora en un nova sèrie, Merlí: sapere aude, que no és ben bé una quarta temporada, sinó el que els nord-americans anomenen un spin-off: pren un dels personatges més carismàtics de la sèrie original i el converteix en el protagonista d’una producció nova, que s’estrenarà el pròxim desembre, tindrà vuit episodis de 50 minuts i se centrarà en el pas de l’adolescència a la maduresa del personatge de Pol, amb la seva arribada a la universitat. TV3 l’emetrà un any més tard.

La sèrie tindrà diàlegs en català i en castellà indistintament, “com la vida mateixa”, assegura Alberto Álvarez, director de producció. Això converteix Merlí: sapere aude en la primera sèrie de Movistar+ d’àmbit estatal a incloure diàlegs en versió original catalana.

La sèrie està escrita pel mateix guionista que la sèrie inicial, Hèctor Lozano. L’univers de la filosofia “es mantindrà com a marca de la casa, encara que aquesta vegada amb més conceptes filosòfics, sobretot d’ètica i metafísica”, ha explicat a EFE Hèctor Lozano. La nova sèrie introduirà nous personatges, com ara la professora d’ètica María Bolaño, interpretada per la gallega María Pujalte, que farà de mentora del protagonista, i joves actors com ara Pablo Capuz, que encarna Rai, un noi de classe alta que, segons ha descrit ell mateix a EFE, té “poca intel·ligència emocional”, està abocat a un “humor a vegades negre” i la seva amistat amb Pol estarà plena de “picabaralles”. Una altra incorporació és l’actriu argentina Azul Fernández, que interpretarà Minerva, una noia amb “molta empenta”. Segons el guionista, afegir-hi un personatge argentí ha estat un “gest de complicitat” per al públic d’aquell país, on la sèrie Merlí va tenir especial èxit.Azul Fernández relata com es va viure aquest “furor” al seu país: “Merlí va anar molt bé a l’Argentina. Jo crec que no hi ha gaires sèries que relatin el pas dels joves pel col·legi. Aquesta sèrie va ser molt real, molt pròxima al que nosaltres vam viure. No és la típica pel·lícula nord-americana.” A més de Carlos Cuevas, un altre dels actors de la sèrie original que tornarà a Merlí: sapere aude és David Solans, interpretant de nou Bruno Bergeron, fill de Merlí.

La producció, amb més pressupost que la sèrie original, s’acabarà de rodar aquest mateix juliol després de 10 setmanes. Aquests dies es graven algunes escenes a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. També s’ha rodat al barri Gòtic, el Raval, les platges i altres localitzacions de la ciutat, i la sèrie transcorre també als pisos dels estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia