Comunicació

Mor el director i realitzador de cinema i televisió Chicho Ibáñez Serrador a 83 anys

L’històric director de televisió i cinema, a més d’actor, escriptor i guionista, va ser creador del mític “Un, dos, tres... responda otra vez” i de pel·lícules de culte del cinema de gènere

El director i realitzador de cinema i televisió Narcís Ibáñez Serrador, ha mort avui a Madrid amb 83 anys, segons han confirmat fonts familiars, després d’haver estat ingressat a l’hospital d’urgència a causa d’una infecció d’orina. Ibáñez Serrador patia una malaltia degenerativa i la seva salut havia anat empitjorant en els últims anys.

El director va fer carrera entre el cinema i la televisió, triomfant en les dues pantalles. Va repartir carabasses a les pantalles de televisió amb el mític concurs “Un, dos, tres... responda otra vez” que va presentar inicialment Kiko Ledgard i més endavant Mayra Gómez Kemp, però també va portar el “terror” amb les seves “Històries per a no dormir”. Amb aquests mítics programes va obtenir quotes d’audiència difícils d’aconseguir avui en dia.

També va destacar al cinema amb títols com “Qui pot matar a un nen?”, una pel·lícula amb influències d’Alfred Hitchcock, un mestre que també li va influir per a “Històries per a no dormir”, i “La residència”.

De tornada a la televisió, seus són també programes com “Parlem de sexe” o “Història de la frivolitat”.

D’origen uruguaià nacionalitzat espanyol, havia nascut el 4 de juliol de 1935 a Montevideo.

A més d’actor, escriptor i guionista, va rebre un Goya d’Honor per la seva contribució a popularitzar el cinema de terror i fantàstic a Espanya. Fill dels actors Narcís Ibáñez Menta i Llavor Serrador, la seva vida va transcórrer viatjant constantment per Iberoamèrica fins a 1947, quan va arribar a Espanya per primera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia