Comunicació

l’illa de robinson

d’el punt avui televisió

L’informe de la Guàrdia Civil i els nous efectes del 155 protagonitzen ’L’illa’

Jordi Navarro, Miquel Riera, Xavier Ginesta, Blanca de Llobet i Lluís Martínez són els convidats de la taula d’anàlisi d’aquest dijous

Tura Soler explica les novetats del cas de Susqueda

  • VÍDEO: L'Illa de Robinson, primera part. El Punt Avui TV
  • VÍDEO: L'Illa de Robinson, segona part. El Punt Avui TV

L’endemà que el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena exigeixi a Montoro que expliqui en què es basa per dir que no es va gastar ni un euro públic en el referèndum, el jutge ha aixecat el secret de sumari. Per això, avui s’ha conegut la peça separada en què la Guàrdia Civil ha investigat aquesta suposada malversació. La benemèrita eleva d’1,6 milions que havia dit a l’inici fins a 2 milions d’euros les despeses del referèndum. Un informe que sembla fet a corre-cuita perquè algunes de les xifres no tenen gaire fonament i a més no quadren. De moment des de Ciutadans ja amenacen Montoro de demanar responsabilitats si es demostra que ha mentit.

Aquest ha estat un dels temes que s’han analitzat aquest dijous al programa L’illa de Robinson, que ja podeu recuperar al digital. A la taula d’avui hi ha participat Jordi Navarro, Miquel Riera, Xavier Ginesta, Blanca de Llobet i Lluís Martínez.

El debat també ha abordat de la visita del president del Parlament, Roger Torrent a Suïssa. Avui s’ha trobat amb l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, que ha ofert la seva ciutat i el país per fer de mediadora entre Catalunya i Espanya i trobar una solució política a través del diàleg.

El programa també ha comentat més efectes del 155. El govern espanyol vol castigar la presència ahir del conseller de Cultura a la delegació de la Generalitat a Brussel·les i Roberto Bermúdez de Castro, el màxim encarregat de l’aplicació del 155 assegura que el govern català serà present a la pròxima reunió on es discuteixi el finançament autonòmic. Ha dit que Pere Aragonès, secretari d’Economia de la Generalitat “rebrà l’ordre d’anar-hi i vindrà”.

A la part final del programa, la periodista de successos d’El Punt Avui, Tura Soler, ha entrat al programa per donar a conèixer les últimes novetats del cas de Susqueda. La setmana passada es va aixecar el sumari, aquest dimarts hi va haver la vista on la defensa va demanar la llibertat de Jordi Magentí, el presumpte assassí, per manca d’indicis sòlids i avui s’esperava la decisió que de moment no ha arribat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia