Estrenes

Oferta de cinema de l'àrea:

Estrenes a la zona de Barcelona

Argentina, 1985

«Argentina, 1985»

2022. Argentina-Estats Units. 140'.
Gènere: Històrica
Direcció: Santiago Mitre.
Intèrprets: Ricardo Darín.
Argument: Relat inspirat en la història real de Julio Strassera, Luis Moreno Ocampo i el seu jove equip jurídic que es van atrevir a acusar, contra tots els obstacles, a contrarellotge i sota constant amenaça, a la dictadura militar argentina més sagnant. Una batalla de David contra Goliat, amb els herois menys esperats.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Black is Beltza II: Ainhoa

«Black is Beltza II: Ainhoa»

2022. Espanya. 80'.
Gènere: Animació
Direcció: Fermin Muguruza.
Argument: Ainhoa neix de casualment a La Paz, Bolívia, després de la mort de la seva mare, Amanda, en un suposat atemptat parapolicial. Creix a Cuba i el 1988, als 21 anys, comença un viatge iniciàtic amb el País Basc com a primera destinació per conèixer la terra del seu pare, Manex. En ple conflicte repressiu, coneix Josune, una periodista compromesa, i la seva colla.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
Corazones valientes

«Corazones valientes»

2022. França. 92'.
Gènere: Històrica
Direcció: Mona Achache.
Intèrprets: Camille Cottin, Maé Roudet Rubens, Léo Riehl, Ferdinand Redouloux, Lila-Rose Gilberti.
Argument: Estiu de 1942. Durant la Segona Guerra Mundial, sis nens jueus busquen refugi on creuen que ningú anirà a buscar-los: al Castell de Chambord, enmig de les obres d'art amagades del Louvre. Malgrat el perill que els amenaça, de la mort que els aguaita, aquests valents aprenen a assaborir el moment present.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Fuego

«Fuego»

2022. França. 117'.
Gènere: Drama
Direcció: Claire Denis.
Intèrprets: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Bulle Ogier, Grégoire Colin, Issa Perica.
Argument: Quan es van conèixer, Sara vivia amb François, el millor amic de Jean. Ara, Jean i Sara s'estimen i viuen junts des de fa 10 anys. Un dia, Sara veu François pel carrer. Ell no se n'adona, però a ella li envaeix la sensació que la seva vida podria canviar sobtadament. Alhora, François reprèn el contacte amb Jean per primera vegada en anys i li proposa tornar a treballar plegats. Des d'aquell moment, tots perdran el control.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
La chica salvaje

«La chica salvaje»

2022. EUA. 125'.
Gènere: Suspens
Direcció: Olivia Newman.
Intèrprets: Daisy Edgar-Jones, Garret Dillahunt, David Strathairn, Harris Dickinson, Eric Ladin.
Argument: Des que va ser abandona, Kya s'ha criat fins a l'edat adulta als perillosos pantans de Carolina del Nord. Durant anys, els rumors de la noia del pantà van rondar per Barkley Cove, aïllant l'astuta i resistent Kya de la seva comunitat. Més tard, atreta per dos joves de la ciutat, Kya s'obre a un món nou i sorprenent. No obstant això, quan un d'ells és trobat mort, la comunitat immediatament l'assenyala com la principal sospitosa.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
La consagración de la primavera

«La consagración de la primavera»

2022. Espanya. 109'.
Gènere: Drama
Direcció: Fernando Franco.
Intèrprets: Valeria Sorolla, Telmo Irureta, Emma Suárez.
Argument: Laura acaba d'arribar a Madrid per instal·lar-se en un col·legi major i estudiar la carrera de Químiques. Sola i gairebé sense diners, intenta adaptar-se a la vida universitària mentre brega amb les seves inseguretats. Una nit, per casualitat, coneix en David, un noi amb paràlisi cerebral que viu amb la seva mare, Isabel.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
Lourdes

«Lourdes»

2019. França. 92'.
Gènere: Documental
Direcció: Thierry Demaizière.
Argument: La gruta de Lourdes és tocada per desenes de milions de persones que han deixat impregnada l'empremta dels seus somnis, de les seves esperances i de les seves penes. Aquest temple és un refugi per als pelegrins que es despullen, en el sentit literal de la paraula, quan es fiquen a les piscines les aigües de les quals són considerades per molts com a miraculoses.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Moonage Daydream

«Moonage Daydream»

2022. Estats Units-Alemanya. 135'.
Gènere: Documental
Direcció: Brett Morgen.
Argument: El director Brett Morgen realitza una immersió en l'art i la música de David Bowie a través d'un gènere impossible de qualificar. Considerat un dels grans artistes d'aquesta època, David Bowie va passar més de 50 anys canviant la cultura. Comptada a través de magnífiques i caleidoscòpiques imatges i interpretacions fins ara desconegudes.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]
Objetos

«Objetos»

2022. Espanya-Alemanya-Argentina. 108'.
Gènere: Thriller
Direcció: Jorge Dorado.
Intèrprets: Álvaro Morte, China Suárez, Verónica Echegui, Daniel Aráoz, Andy Gorostiaga.
Argument: Mario treballa en un gran magatzem d'objectes perduts on custodia tota mena d'estris acumulats durant dècades. Mario, que fa temps que va decidir apartar-se de les persones, inverteix el seu temps lliure a investigar la procedència dels objectes per tornar als seus propietaris pedaços perduts de les seves vides. Tan sols Helena, una jove policia, visita el magatzem amb freqüència.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]
Oswald. El Falsificador

«Oswald. El Falsificador»

2022. Espanya. 93'.
Gènere: Documental
Direcció: Kike Maíllo.
Argument: Història fascinant de la vida d'Oswald Aulestia Bach, l'artista català que va perseguir durant anys per la justícia dels Estats Units per ser una de les peces claus de l'Operació Artista, una investigació del FBI, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i el Carabinieri, per empresonar els responsables d'una de les xarxes més grans de falsificació de l'art de les darreres dècades, plenes d'excessos, tripijocs i enganys.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
Smile

«Smile»

2022. EUA. 115'.
Gènere: Terror
Direcció: Parker Finn.
Intèrprets: Sosie Bacon, Jessie Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey.
Argument: Després de presenciar un estrany i traumàtic incident amb un pacient, la doctora Rose Cotter comença a experimentar successos aterradors que no pot explicar. A mesura que una por sobrecollidora comença a afectar tots els aspectes de la seva vida, Rose es veurà obligada a afrontar el seu problemàtic passat per sobreviure i fugir de la seva terrorífica nova realitat.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]
The Innocents

«The Innocents»

2021. Noruega-Suècia-Dinamarca-Regne Unit. 117'.
Gènere: Fantàstic
Direcció: Eskil Vogt.
Intèrprets: Rakel Lenora Flottum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf, Morten Svartveit, Ellen Dorrit Petersen.
Argument: Durant les vacances d'estiu, la família d'Ida, de 9 anys, s'instal·la en un barri dels afores d'Oslo. Amb la seva germana, la nena tracta d'ajustar-se al seu nou entorn i es fa amiga d'altres dos nens. Lluny dels adults, els quatre amics descobreixen que posseeixen poders sorprenents, que incorporen innocentment als seus jocs.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]