Sense - Avui

Ferran Adrià rep el premi al millor cuiner de l'any

Gastronomia

Ferran Adrià serà nomenat, aquest dijous, cuiner de l'any als Estats Units per una de les universitats de gastronomia més prestigioses del món, la Culinary Institute of America.

El xef català i propietari del restaurant El Bulli rebrà el premi Augie, que deu el seu nom a Auguste Escoffier, un famós mestre de cuina que va popularitzar i actualitzar els mètodes de la cuina francesa tradicional.

El premi li serà entregat durant el transcurs d'un sopar de gala al restaurant Cipriani de Nova York, acte al qual assistiran unes 500 personalitats del món gastronòmic.

Juntament amb Adrià, també s'homenatjarà John J. Profaci, president i fundador de Colavita USA, que serà reconegut amb el premi Hall of Fame mentre que el cuiner i propietari del restaurant Alinea, Grant Achatz, rebrà el premi alumne de l'any.

Aquest dimecres, The Culinary Institute of America signarà un conveni amb la Fundació Alícia, presidida per Ferran Adrià, i PRODECA (Promotora de les Exportacions Catalanes) per fomentar projectes d'intercanvi en investigació, educació alimentària i salut.

En aquesta universitat nord-americana s'implantarà un programa educatiu sobre gastronomia catalana. Catalunya serà la primera regió d'Europa que tindrà estudis a The Culinary Institute.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.