Canals

Aposta per la modernització

La Fira de Mostres, que se celebra del 29 d'octubre al 3 de novembre, s'obre a nous públics i aposta per nous conceptes empresarials. Ofereix, a més, avantatges i descomptes als visitants

La Fira de Mostres de Girona, la fira sectorial més gran de Catalunya, que se celebra del 29 d'octubre al 3 de novembre, continua la seva aposta per modernitzar-se amb nous espais, l'obertura a nous públics i l'aposta per nous conceptes empresarials. El certamen, que és com se'l coneix tradicionalment, tindrà representats, entre d'altres, els sectors de l'alimentació, els serveis, la indústria, la decoració d'interiors, les mascotes i el motor. A més, inclourà una nova edició del Saló de l'Emprenedoria i, com a espai de reflexió i trobada del món econòmic i empresarial, acollirà diverses activitats paral·leles. En aquesta edició, la fira tindrà una cinquantena d'activitats, aplegarà gairebé 400 expositors i els dos dies laborables el preu de l'entrada serà més reduït.

L'Expocycling & Triathlon és una de les novetats d'aquest any que organitza l'empresa I+Drive. Serà una fira internacional especialitzada en la bicicleta i el triatló i vol ser l'inici d'un futur saló monogràfic anual de referència estatal. En aquest espai, a més dels estands i expositors que presentaran els productes i les darreres novetats del sector, també es faran xerrades i activitats que vinculin l'esport amb la família.

L'altra novetat és que durant els dies feiners del certamen –els dies 30 i 31 d'octubre– l'entrada al recinte costarà només 2 euros. A més, totes les entrades a la fira, inclouran un CodiWise o codi QR que inclourà un descompte que pot arribar al 50% del preu de l'entrada i que el visitant podrà aconseguir si utilitza l'aplicació per a smartphones. En l'edició d'aquest any hi ha un tercer avantatge per als visitants i és que tots aquells que es desplacin fins a la fira amb un taxi que porti publicitat de la Fira de Mostres a la carrosseria rebrà invitacions.

El Saló Emprenedoria, organitzat conjuntament amb l'Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG), doblarà el seu espai a la planta baixa del Palau de Fires on s'hi instal·larà, a més d'una trentena d'estands, un escenari dedicat a activitats lúdiques, presentacions de productes i conferències.

Aquest any el segon nivell del Palau de Fires de Girona estarà dedicat a l'Espai Gurmet, que obrirà una terrassa perquè qui ho desitgi hi pugui anar per seure i degustar els productes que s'hi ofereixen: conserves, cervesa, vins i caves, i fruita, entre d'altres.

La quarta edició de Ginteriors de la Fira de Mostres, que organitzen conjuntament el Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Catalunya - Demarcació de Girona (Codic-Gi) i Fira de Girona, potenciarà la figura de l'interiorista. Tant Fira de Girona com el Codic-Gi volen donar a conèixer aquest any la “professió del dissenyador d'interiors, i molt especialment de l'interiorista col·legiat”. És per això que al llarg dels 300 metres quadrats d'exposició de Ginteriors, “el visitant podrà descobrir tant projectes que es fan a les comarques gironines com les persones que els fan possibles”, assegura Teresa Casas, presidenta del Codic-Gi. Amb aquesta iniciativa l'organització no només pretén donar a conèixer el professional de l'interiorisme “sinó també els seus camps d'actuació i la contribució de la seva tasca en la societat”.

D'altra banda, i seguint la tendència dels últims anys, en aquesta edició de Ginteriors, també s'exhibiran les últimes novetats del sector des dels àmbits empresarial, professional i acadèmic. És el cas, per exemple, de l'Escola Superior de Disseny d'Olot, que exhibirà els millors projectes de final de carrera. A més, Ginteriors també organitzarà diverses activitats relacionades amb l'interiorisme i l'art obertes a tots els públics. Tallers, presentacions literàries i un concurs en què es premiarà el millor estand Ginteriors 2013 en seran algunes.

La cinquanta-dosena edició de la Fira de Mostres inclou per primera vegada un espai dedicat exclusivament al sector del metall. Fira de Girona va signar un acord de col·laboració amb la Federació Patronal Metal·lúrgica de la demarcació de Girona amb l'objectiu de fomentat el sector. Amb l'acord entre Fegmetall i la Fira de Mostres es pretén fomentar la divulgació i la representació de les empreses del sector metal·lúrgic a la resta de col·lectius presents a la fira així com als visitants que cada any recorren el certamen i que es xifren en prop de 100.000 persones.

Aquest acord es materialitzarà amb un espai de 150 metres quadrats a la vela exterior de la fira dedicats exclusivament al sector on els visitants podran tenir un contacte directe amb diferents empreses del metall.

L'espai Mascotes Jornades tècniques

La fira inclou un any més l'espai Mascotes. En aquests darrers dos anys s'hi han fet demostracions d'agility, exhibicions de gossos d'assistència i tallers pràctics, i enguany es podrà veure com la gossa d'atura Coloma, de Jordi Muxach, fa entrar ovelles, oques i ànecs en un tancat. A més, el Col·legi de Veterinaris de Girona aprofitarà les taules rodones que es fan al seu estand per presentar una Guia ràpida de tinença responsable, amb la qual pretén conscienciar el visitant sobre el que representa tenir un animal de companyia.


La Fira de Mostres de Girona ja no tindria sentit si no se celebren unes jornades tècniques agràries. En aquesta edició les jornades que se celebraran a la sala d'actes estaran dedicades a les lleis de serveis professionals. La Fira de Mostres estarà oberta del 20 d'octubre al 3 de novembre, de 10 del matí a 8 del vespre. La inauguració oficial serà el 29 d'octubre, a les 6 de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.