Canals

Deu dies, nou espectacles

Temporada Alta porta l'artilleria pesant coincidint amb la celebració de les Fires de Sant Narcís, amb una programació per a tots els gustos, d'obres per a tots els públics o d'autor

Per Fires, els dies són intensos, i pels amants del teatre, encara més. L'oferta teatral es desferma coincidint amb l'equador de Temporada Alta, que generalment concentra un bon arsenal de les obres que conformen la programació d'aquest festival de referència més enllà de la nostra ciutat.

Enguany la programació està farcida de propostes estimulants. Per començar, arriba Manyac, manyac, una obra de Raymond Course dirigida per Pere Puig i protagonitzada per Pep Vila (que també firma l'adaptació i dramatúrgia), que ofereix un monòleg implacable i irresistible fet a base de pedaços esquinçats de la memòria. Es podrà veure a La Planeta el 25, 26 i 26 d'octubre. El mateix divendres, al Teatre de Salt, el prestigiós coreògraf hongarès Josef Nadj porta la seva celebrada versió del clàssic Wyzeck, de Büchner.

Un altre monstre de l'escenari, l'actor Pere Arquillué, prendrà el testimoni per oferir-nos l'adaptació d'un conte de Beckett, Primer amor, a mig camí entre la comicitat i el patetisme, entre l'humor i la tragèdia, que ja fa tres anys que protagonitza amb gran èxit de crítica i públic. Reprèn el paper en dues funcions, que tindran lloc el 28 i 29 d'octubre, al Teatre de Salt. En un altre registre, el duet Faemino y Cansado oferiran a l'Auditori (dilluns 28 d'octubre) una altar oportunitat per riure amb el seu humor particular, tan absurd com lúcid.

El dimarts i dimecres, 29 i 30 d'octubre (El Canal), tocarà el torn de L'esperança de vida d'una llebre, la nova producció de Mal Pelo, una companyia crucial de la dansa que en aquesta ocasió oferirà una mirada particular sobre la relació d'un home caçador amb el seu territori i la seva presa. Per Tots Sants, Paco Mir torna per oferir al Teatre de Salt l'adaptació de La banqueta, del dramaturg Gèrald Sybleiras, un dels autors del moment.

Univers màgic

I ja concentrats en l'últim cap de setmana de celebració de Fires, destaca el nou espectacle que Lluís Danés ha configurat amb el títol de Wasteland, un univers màgic sorgit d'un abocador, embellit per la música de Lluís Llach i els textos d'Eduardo Galeano. Es podrà veure el 2 de novembre al Teatre Municipal. Bienvenido a casa, de Pequeño Teatro de Morondanga, és una proposta experimental que s'escenifica a El Canal l'1 i 2 de novembre, i Waltz és una petita òpera portàtil que reflexiona amb humor i ironia sobre la nostra manera de viure i estimar, que es farà a La Planeta (de l'1 al 3 de novembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.