Canals

Chucho Valdés i Lax'n'Busto, a l'Auditori

El grup del Vendrell tocarà amb l'orquestra del Conservatori, i l'Orquestra de Girona oferirà un concert amb la soprano María Hinojosa

La programació de Fires a l'Auditori de Girona començarà el divendres 25 d'octubre amb un concert molt especial protagonitzat per Lax'n'Busto, tot uns clàssics del rock català, i l'orquestra simfònica i la banda simfònica del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, sota la direcció de Lluís Caballeria. Amb un plantejament semblant al del seu espectacle Lax'n'Busto simfònic, el grup del Vendrell oferirà una selecció dels seus temes més coneguts amb nous arranjaments orquestrals.

El diumenge 27 tindrà lloc, també a la sala Montsalvatge de l'Auditori, un concert de l'Orquestra de Girona, que amb la soprano María Hinojosa com a solista i Xavier Puig com a director interpretarà un programa dedicat íntegrament a Mozart.

El dimarts 29, la cobla La Principal de la Bisbal oferirà a les 12 del migdia el seu concert de Sant Narcís, tan tradicional com el concert gratuït que el Cor Maragall ofereix a la mateixa hora el dia de Tots Sants. També el dia 1 de novembre tindrà lloc, a les 6 de la tarda, un concert de festa major protagonitzat per tres tenors, Salvador Carbó, Carlos Cosías i Albert Deprius, que oferiran una selecció d'àries d'òpera, romances de sarsuela i cançons italianes, amb el Cor Harmonia Calellenc i Ricardo Estrada al piano.

Un dels concerts més destacats de les Fires a l'Auditori serà el que hi oferirà, el 31 d'octubre, el músic cubà Chucho Valdés, que presentarà el seu disc (Border-Free) amb The Afro-Cuban Messengers, on estableix connexions entre les cultures dels indis nord-americans i dels esclaus africans arribats a Cuba. A més, els dies 30 i 31, la cantant Sílvia Pérez Cruz i Julio Manrique presentaran al Municipal el seu espectacle Ella y yo, dins Temporada Alta.

Sant Feliu, escenari plural

La plaça de Sant Feliu tornarà a ser un dels escenaris especials de les Fires de Sant Narcís, amb tres concerts ben diferents. Els Berros de la Cort, una formació que adapta amb molta llibertat i energia el repertori medieval català i occità, actuarà en un espai tan adient com Sant Feliu el dissabte 26 d'octubre (21.00 h). El dilluns 28, a les 8 del vespre, hi tindrà lloc una doble audició a càrrec de dues grans formacions de jazz, la Barcelona Jazz Orquestra i la Jove Big Band de Girona. El dijous 31 d'octubre, a partir de les 9 del vespre, es portarà a terme en aquest escenari la final del concurs de música en viu Intro'13, amb les actuacions dels grups Cru!, L'Espiera del Cranc i Exèrcit d'Alliberament Musical (EAM).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.