Canals

El dia gran de Girona

El dia de Tots Sants s'ha convertit en la jornada tradicionalment més multitudinària de les Fires de Sant Narcís, ja que és quan molts ciutadans d'arreu de la demarcació vénen a gaudir de la ciutat

El dia de Tots Sants Girona es tornarà a convertir en el centre neuràlgic de les comarques gironines. La coincidència el dia 1 de novembre de múltiples fires i mercats arreu del Barri Vell de la capital gironina ha convertit històricament aquesta jornada en el dia gran de Girona.

Tradicionalment la gent de bona part de les comarques gironines aprofita aquest dia festiu per gaudir de primera mà de l'ambient de Fires i de la gentada que s'hi congrega.

Les fires i mercats s'amunteguen per tot el Barri Vell. Amb una importància cabdal hi ha la 46a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura, però no és menys important l'acompanyament que suposa per a aquest diada la fira de brocanters i antiquaris al voltant de Sant Feliu, la fira de la fotografia a la plaça de Catalunya o la fira de minerals i d'artesania al carrer dels Ciutadans.

Una altra cita cada cop més popular i ineludible per a molts gironins i visitants de la ciutat és la pujada de les escales de la catedral que faran els Marrecs, intentant completar un altre cop la pujada de tota l'escalinata amb un pilar de 4, que l'any passat van assolir després d'un parell d'anys sense aconseguir-ho. Les terceres Olimpíades Populars a la plaça de Sant Pere, l'acte de Càritas que es farà a mitja tarda al peu de la catedral, els espectacles infantils de la companyia Titelles Vergés o l'actuació al migdia del grup Macedònia, a la Copa, completaran una oferta àmplia perquè la gernació que s'arribi el dia 1 de novembre a Girona tingui farcida l'agenda amb una infinitat de possibilitats per gaudir com mai de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.