Canals

El desè capítol d'una història apassionant

El Ral·li Costa Brava Històric, que es disputarà a Lloret de Mar de l'11 al 14 d'abril, arriba a la desena edició reconegut pels especialistes dels ral·lis de regularitat com un dels millors d'Europa. No ha d'estranyar, doncs, que el nombre d'equips participants hagi superat sempre el centenar

A hores d'ara no hi ha ningú que dubti de l'encert d'Àlex Romaní i RallyClàssics quan a principis de l'any 2004 van posar en marxa el Ral·li Costa Brava Històric. Tal com deia Romaní, la idea era «reescriure la història» i no conformar-se amb poc sinó arribar a «marcar una fita». Objectiu compartit per Robert Vidal, un altre entusiasta del món del motor i fidel col·laborador de RallyClàssics: «Si ho fem bé, en un període d'entre dos i tres anys se'n parlarà arreu d'Europa.» I així va ser. Quan a primera hora de la tarda del 26 de març del 2004 Stig Blomqvist –campió del món de ral·lis l'any 1984– descendia del podi de sortida de Lloret al volant d'un Ford Escort MK1 després d'haver-ho fet quatre intrèpids pilots de motos, començava de debò la història d'aquest ral·li en format de regularitat i per a vehicles de més de 25 anys. I tot seguit venia l'entranyable papi Babler –el seu nom estarà per sempre més vinculat a aquest ral·li– compartint un Autobianchi A112 Abarth amb el seu nét i precedint la resta dels 102 equips seduïts per participar al Costa Brava Històric. Per a més d'un, l'assignatura pendent des de la seva joventut.

Nou anys després, el balanç del Costa Brava Històric és esplèndid. A més de Blomqvist, l'ha enriquit la presència de pilots de la talla de Sandro Munari, Jean-Pierre Nicolas o Mauro Pregliasco. O noms il·lustres d'aquí, dels quals Antonio Zanini, Salvador Cañellas, Salvador Servià i Mia Bardolet són els més representatius. I el públic ha xalat veient uns cotxes de somni i rememorant l'època en què els ral·lis eren sinònim de duresa i resistència. Que el nombre de participants no hagi baixat mai de 100 i hagi superat quatre vegades els 150 vol dir molt. «Passen els anys i la gent no perd la il·lusió, tot el contrari. En podem estar satisfets», afirma Romaní davant aquesta significativa desena edició. Torna l'ambient de motor a Lloret. I pels equips, molts quilòmetres en un intens programa que rematarà una quarta etapa curta i dura. Tal com ha de ser.

ELS HORARIS
1a etapa (11 i 12 d'abril).
Sortida 1r equip ...................................19h00 Final d'etapa ........................................01h30
2a etapa (12 i 13 d'abril).
Sortida 1r equip ...................................11h00 Final d'etapa ....................................... 02h15
3a etapa (13 d'abril).
Sortida 1r equip ...................................11h00 Final d'etapa ........................................20h00
4a etapa (13 i 14 d'abril).
Sortida 1r equip ...................................22h30 Final de ral·li........................................ 03h10
Recorregut total:
1.424 km.
Regularitat:
706 km (35 trams).
Més informació:

Un llibre on tothom es podrà sentir protagonista

Segur que no hi ha ningú que hagi participat al Ral·li Costa Brava Històric i no tingui unes quantes anècdotes per explicar. Alguns, ni que sigui pel que representa aquesta denominació quant a nostàlgia. I altres, per la duresa de les llargues etapes i les hores de conducció nocturna entre revolts i més revolts. Doncs bé, ara tothom té l'oportunitat de deixar escrites les seves vivències en el llibre que editarà RallyClàssics per commemorar-ne les deu edicions. I és que es pretén que sigui un llibre eminentment participatiu, en què cadascú hi pugui veure les seves fotos i fer partícip el lector de batalletes i sentiments; en definitiva, assumir protagonisme. Fins i tot els espectadors, també part important del ral·li, hi poden tenir molt a dir o a aportar. És tan senzill com enviar els textos –sempre en format curt i separats per anys– a [email protected], oficina que en coordina l'edició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.