Més llibertat d'acció

Ford ha posat a la venda una sèrie limitada del Focus Sportbreak, dirigida als que no sempre circulen sobre asfalt però que no els és imprescindible un automòbil de tracció total

Denominada definitivament Sportbreak X, aquesta versió del Ford Focus familiar va dirigida principalment a aquell tipus de públic que tan aviat circula per carretera com sobre pistes forestals en estat correcte –independentment de si ho fa en les estones de lleure en família o bé per una activitat professional– i que, a més, necessita un automòbil amb bona capacitat de maleter. En aquest cas, 503 litres en configuració normal i 1.546 amb els seients plegats.

A diferència d'altres models de característiques i connotacions estètiques similars, el Focus Sportbreak X no disposa de tracció total ni, per descomptat, de marxes reductores. Això sí, a més de les proteccions a la part baixa de la carrosseria, ve equipat amb pneumàtics M+S –per al fang i la neu, i especialment eficaços en aquesta època de l'any per les seves superiors prestacions sobre l'asfalt humit, moll o, simplement, fred–, i qui ho consideri necessari pot incrementar 2 centímetres l'altura lliure respecte del sòl.

El Focus Sportbreak X és una sèrie limitada que es comercialitza únicament amb el motor turbodièsel 1.8 TDCi de 115 CV, un propulsor que per les seves característiques sintonitza perfectament amb la filosofia d'aquest cotxe. La cosmètica aplicada a la carrosseria aporta elements com ara protectors de plàstic en tot el seu perímetre inferior, llandes d'aliatge de 16 polzades, barres de càrrega al sostre o recobriment dels llums de boira. Dins l'habitacle trobem seients davanters d'aspecte més esportiu, preinstal·lació de navegador a la part esquerra del davantal, ancoratges Isofix, ràdio Sony MP3 amb USB, etcètera. I la roda de recanvi és de dimensions convencionals. La definició general d'equipament del Focus Sportbreak X és la Trend, que entre altres components inclou airbags frontals, laterals i de cortina, controls d'estabilitat i tracció, limitador de velocitat i climatitzador.

MOTOR: 1.753 cc. 4 cilindres/16 V. Injecció directa common rail i turbo. POTÈNCIA: 115 CV a 3.700 rpm. PARELL: 280 Nm a 1.900 rpm. TRACCIÓ: Davantera. SUSPENSIONS: Independent / Multibraç. FRENS: Discos ventilats de 278 mm / Discos sòlids de 265 mm. LLARGADA, AMPLADA I ALTURA: 4,468/2,019 (miralls inclosos)/1,501 m. PES: 1.277 kg. DE 0 A 100 KM/H: 10,9 segons. VELOCITAT MÀXIMA: 190 km/h. CONSUM MITJÀ: 5,3 l/100 km (gasoil). EMISSIONS DE CO2: 139 g/km. DIPÒSIT DE COMBUSTIBLE: 53 litres. PREU: 21.800 euros.