El Temps

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Nuvolades de tarda i pluges al Pirineu i al nord-est

  • VÍDEO: La predicció meteorològica per aquest dimecres 28 de setembre

Durant el matí el cel estarà poc ennuvolat pel pas de núvols alts i prims, si bé durant la matinada i fins a primera hora del matí hi haurà la presència d’intervals de núvols baixos a punts de la depressió Central i a punts del sector sud del litoral nord i litoral central. A partir de migdia creixeran nuvolades a punts del Pirineu i Prepirineu, i durant la tarda també en creixeran a punts del quadrant nord-est alhora que també es formaran intervals de núvols baixos en aquest sector; en conjunt, el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat, localment cobert, en aquestes zones. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat durant tota la jornada.

De matinada s’esperen ruixats al litoral central. A més, al llarg de la tarda se n’esperen a la resta del Pirineu i Prepirineu, sobretot al sector oriental de la serralada, com també a punts del quadrant nord-est del país que sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra. En conjunt, seran d’intensitat entre feble i moderada i localment és possible que siguin d’intensitat forta. S’acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundant. Independentment, al llarg del dia s’espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu, més continuades durant la primera meitat del dia i sobretot a cotes elevades on les acumulacions seran poc abundants. La cota de neu es mourà al voltant dels 2.400 metres.

La temperatura, tant mínima com màxima, serà similar o lleugerament més alta, amb l’ascens més marcat a la meitat est del país. A la meitat sud del país i a cotes altes del Pirineu, el vent bufarà de component oest entre fluix i moderat amb cops forts, si bé fins a primera hora del matí hi haurà alguns cops molt forts (més de 70 km/h) de mestral a punts del terç sud. A la resta del país, el vent serà fluix i de direcció variable, tot i que al quadrant nord-est dominarà el component est, entre fluix i moderat, durant les hores centrals del dia, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia