Necrològiques

Santiago Martínez Saurí

Advocat mataroní i exdiputat d'Unió

Nascut el 1927, la seva família era propietària de la fàbrica d'anisats i licors Martínez Regàs. Com a estudiant de dret a l'antiga UB, va entrar en contacte amb els nuclis d'estudiants nacionalistes. Advocat de professió i vocació, ha regentat un despatx molt acreditat de la capital del Maresme, on ha assessorat molts particulars, empreses i institucions. Vinculat a UDC des dels anys quaranta, va ser membre del comitè de govern i del comitè d'enllaç CDC-UDC a partir dels anys vuitanta. Diputat a Madrid, ho va deixar pel règim d'incompatibilitats, tot i que va seguir assessorant la federació en tasques parlamentàries. Ha estat president del Centre Catòlic de Mataró, membre de la junta del Col·legi d'Advocats, fundador del Club d'Opinió Jaume Llavina i soci de l'Agrupació Científo-Excursionista, entre altres societats. Com a marmessor del pintor Jordi Arenas, va contribuir a l'acceptació del seu llegat per part de l'Ajuntament de Mataró i a la creació de l'Associació d'Amics de Jordi Arenas.

Vinculat per família a les comarques gironines, tenia una residència de camp al nucli de Ginestar, al terme municipal de Sant Gregori. Era pare de l'exregidor de Mataró Marcel Martínez i de l'expresidenta local d'UDC, Adriana Martínez, i sogre de l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.