Necrològiques

CIÈnCIA

Mor als 48 anys Albert Borràs, meteoròleg i director de l’Observatori de Pujalt

L’igualadí va combinar els seus estudis de física amb la passió per la previsió del temps

El reconegut físic i meteoròleg Albert Borràs González (Igualada, 1975), gran divulgador en aquests àmbits, va morir ahir als 48 anys després de perdre la batalla contra un càncer que se li va diagnosticar fa menys d’un any. Des del 2008 era el director de l’Observatori Meteorològic i Astronòmic de Pujalt, a l’Alta Segarra, creat el 2003.

Havia estat professor de l’Escola Pia d’Igualada i va combinar la seva passió per la física i el temps realitzant previsions en diferents mitjans de comunicació locals. Es va llicenciar en Física i va fer un postgrau de climatologia.

Borràs era un habitual en actes organitzats per l’Ajuntament d’Igualada i i s’havia convertit en l’home del temps de capçalera la ràdio del municipi.

A Pujalt recollia diàriament les dades del clima no només per fer-ne previsions sinó per donar suport als pagesos i estar amatents del risc d’incendis. En una entrevista a la Veu de l’Anoia el 2016 va confirmar que a l’Anoia en les darreres dècades la mitjana de la temperatura ja havia pujat unes dècimes. També va recordar que des de patit que l’apassionaven les “tempestes i les calamarsades” i que l’aparició a TV3 d’homes del temps com Rodríguez Picó o Antoni Castejón van marcar-li quina seria la seva autèntica vocació.

Estava casat i tenia dos fills. La cerimònia de comiat serà aquest dijous a les 12 del migdia a la basílica de Santa Maria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia