Necrològiques

POLÍTICA

Dol a Calaf per la mort de l’exalcalde Ramon Ribalta (1983-1991)

Tenia 88 anys i també era conegut pel seu activisme esportiu, social i cultural

L’exalcalde de Calaf Ramon Ribalta i Lloret (1935) va morir el passat divendres 12 de gener als 88 anys, segons ha confirmat l’Ajuntament de la vila en un comunicat oficial. Ribalta va ser el batlle del municipi entre el 1983 i el 1991 liderant les llistes de Convergència i Unió. Abans, havia estat regidor i tinent d’alcalde durant el primer mandat de la transició, entre el 1979 i el 1983. Durant aquells anys va arribar a assumir les funcions d’alcalde per les obligacions laborals de Pere Soriguera i Bubet, que oficialment era l’home que liderava el ple municipal.

Segons explica a nota de l’Ajuntament, els mandats de Ribalta es van caracteritzar per l’impuls de diversos projectes urbanístics i socials, molts dels quals encara són vigents: “El seu equip de govern va ser responsable d’endegar i inaugurar equipaments com el poliesportiu i la piscina municipal, així com l’adquisició dels terrenys on actualment s’ubica el centre de dia i el desenvolupament del polígon industrial, entre d’altres.” Durant la seva gestió també es va habilitar el pas soterrani de la via del tren després d’una llarga negociació amb les autoritats de l’Estat. El va substituir com alcalde l’independent Francesc Cribillers (1991-1999).

Ribalta també era conegut al municipi pel seu activisme cultural, esportiu i social. Durant molts anys va presidir el club d’escacs, “una de les seves grans passions” i va ser soci de la Unió Calafina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia