Necrològiques

SOCIETAT

Xavier Sierra, dermatòleg i amant de la cultura

Va rebre el premi a l’excel·lència professional del Col·legi de Metges de Barcelona

El reconegut dermatòleg de Terrassa Xavier Sierra Valentí va morir el passat dimecres 3 de gener a l’edat de 71 anys. Nascut a la ciutat de Girona l’any 1952, va desenvolupar bona part de la seva trajectòria professional a Terrassa i Barcelona.

Sierra es va llicenciar en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va treure el doctorat en la seva especialitat en la Universitat Complutense de Madrid. Va començar a treballar en l’Hospital Clínic de Madrid. A més, també es va llicenciar en Humanitats. El 2018 va rebre el premi a l’excel·lència professional del Col·legi de Metges de Barcelona i l’any següent, el 2019, va ingressar a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya com a acadèmic electe.

Sierra havia estudiat especialment la història de la dermatologia i havia publicat nombrosos llibres així com articles en revistes de l’especialitat. A més, va ser uns dels membres fundadors i vicepresident de la European Society for the History of Dermatology així com soci d’honor de l’Institut Mèdic Valencià.

Sierra també va impartir nombroses conferències en diversos països d’Europa, Amèrica i Àsia i va treballar comissionat per la Junta del Col·legi de Metges de Barcelona en l’Any Joaquim Piñol (2017). A més, el reconegut dermatòleg gironí va ser vocal de la junta del Diccionari Enciclopèdic de Medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i un dels redactors del “Vocabulari Mèdic” d’aquesta mateixa acadèmia. Tot i que va marxar per motius professionals sempre es va sentir arrelat a la seva ciutat de naixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia