Necrològiques

CULTURA

En el traspàs de Joan Domènech

Joan, vas conèixer Domènec Fita l’any 1970, arran de la proclamació de Lloret de Mar com a Ciutat Pubilla de la Sardana. Amb els altres membres de la comissió, vas entrar en contacte amb l’artista per proposar-li la realització del Monument a la sardana.

Com solia dir en Fita en rebre un encàrrec per a una obra, a situar en un espai públic, primer escoltava els desitjos i propostes de qui feia l’encàrrec. Després, iniciava un diàleg amb la intenció de fer prevaldre la seva idea. Si no ho aconseguia del tot, almenys sí que se’n sortia en bona mesura.

Vau iniciar el corresponent diàleg amb en Fita i el resultat va ser plaent per a tothom, també per als lloretencs en general i per als forasters. Va ser la base per aprofundir la coneixença i amistat entre vosaltres.

Amb el pas del temps, vas entrar com a patró de la Fundació Fita, primer, en l’àmbit institucional, en representació del Departament de Cultura de la Generalitat, i, més tard, en deixar l’activitat política, et vas integrar al Patronat de la Fundació a títol personal.

Has treballat intensament durant anys, dialogant de manera permanent amb en Fita. Heu passat moltes hores de conversa amb l’objectiu per part teva de fer parlar el mateix Fita, a fi d’apropar el lector a qui havia de ser el protagonista únic del llibre.

He de dir que en Fita, la persona i l’artista, va gaudir moltíssim amb les hores i hores de conversa amb tu, que, entre altres virtuts, tenies aquella fina ironia que tant l’alegrava a ell i a nosaltres.

El resultat del teu treball incansable va ser un llibre que, amb el títol Domènec Fita, l’home de l’art integrat, és la gran biografia de l’artista. Obra de referència, que recull tots els aspectes humans i artístics d’en Fita fins al moment de la seva publicació, l’any 2014.

Des de la Fundació Fita volem deixar constància de tot el teu treball i dedicació a en Fita i la seva obra, sense oblidar les atencions tingudes amb l’Àngela perquè en Fita no hauria estat el mateix sense ella.

Gràcies per tot, Joan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia