Necrològiques

Santa Pau

Mor el primer alcalde de l’actual etapa democràtica i ‘crooner’ de la Garrotxa

Va ser molt popular com a cantant als anys seixanta i alcalde, el 1979, per CiU

Jacint Juanola Begudan va morir ahir a l’edat de 79 anys. Va ser el primer alcalde de l’actual etapa democràtica per Convergència i Unió. Només va estar al consistori durant el primer mandat. Conegut popularment com el crooner de la Garrotxa per la seva vinculació al món de la música, Juanola va fer-se càrrec del negoci familiar –una botiga de poble– amb només quinze anys per la mort prematura del seu pare. La vinculació amb el món de la música s’inicia amb un conjunt musical creat quan feia el servei militar per actuar en una festa de la caserna. Ell era el cantant i va fer carrera com a crooner. Va participar al programa de talents Salto a la fama de Miramar Televisió i al Sonría por favor, amb altres grups i cantants que es van popularitzar a l’època.

Ell mateix explicava al programa Parlem de tu de Televisió de la Garrotxa, que un representant de Barcelona li va escollir Rock Begudan com a nom artístic, perquè el primer d’aquests mots era comú en molts artistes de la seva època i el segon cognom sonava millor com a nom artístic. Va actuar durant als anys seixanta en diverses sales de festes d’arreu de Catalunya i d’Andorra, però, quan li va sortir l’oportunitat de fer gira pel Líban, va decidir encarregar-se del negoci familiar per evitar el tancament. Posteriorment, va ser gerent de sales mítiques a Olot com el Nobel i Kratter’s i del Pigall de Camprodon. Finalment, Juanola va ser gerent d’Ambulàncies Garrotxa. El 2015, Fent Amics Nostàlgics dels Seixanta li va retre homenatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia