Necrològiques

Recordant Joan Ribas i Feixas

Veí del Barri Vell de Girona, que de nen havia acompanyat el Tarlà

Diumenge passat va ser un dia trist. Girona va perdre un referent de la ciutat. Ens va deixar l’amic Joan Ribas.

Va formar part del consell d’administració i editorial del diari El Punt i, després, d’El Punt Avui, on l’hem pogut seguir a través de les seves cròniques setmanals fins al final.

Per parlar d’ell podria tractar molts aspectes: la sala La Planeta, d’on han sortit un munt d’actors novells i on s’entrega el premi Just Casero; el rei d’Els Pastorets de Girona; la ràdio... però jo dedicaré aquestes ratlles al nen que, de petit, ja acompanyava el Tarlà fins a penjar-lo al carrer de l’Argenteria. Queda clar que les tradicions les portava a la sang. Quan vaig fer el primer llibre recordant en Pere del Burro, en Martí Massafont em va facilitar una foto d’en Pere amb mainada per la Gran Via, i un d’aquests nens era en Joan Ribas.

L’amic Ribas, que ha trobat relleu en el món de la comunicació amb la seva filla Clara i a la sala La Planeta amb la seva filla Anna Carina i el seu espòs, va rebre premis i reconeixements diversos, principalment per la seva feina amb Els Pastorets, on actualment es pot veure un relleu generacional.

Joan Ribas estava casat amb l’estimada Anna Donato, germana del també fundador del grup d’havaneres Terra Endins, Salvador Donato, i filla de la recordada Anna Breba, autora de vestits de disfresses, pastorets i tot el que li demanessin. Va fer i regalar els vestits als gegants d’en Carles Vivó, que els Amics dels Gegants de Girona vam batejar per les Fires del 1993 amb el nom d’Anna Gironella, en homenatge a ella, i Carlemany, per la seva vinculació a la ciutat. Una família dedicada a l’activisme cultural, des del primer fins a l’últim.

Joan Ribas, activista cultural de posat seriós per fora i per dins de cor immens, gran espòs, pare i avi, i per mi el nen que acompanyava l’estimat Tarlà del carrer de l’Argenteria.

Amic Joan, segur que quan ha arribat a dalt ha tingut una gran rebuda dels que l’han precedit, però que no se’ls acudeixi fer una nova representació, la d’Els Pastorets de Girona al Cel, no fos cas que els d’aquí a baix els volguessin acompanyar.

Descansi en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia