Necrològiques

Mor Francesc Vilà, ‘Xicu Rei’, exalcalde de Porqueres

Va ocupar el càrrec entre el 1992 i el 1995 i va estar sempre molt implicat en la vida social del municipi

Francesc Vilà Teixidor, conegut com Xicu Rei, va morir ahir a Porqueres, on havia nascut fa 76 anys. Havia tingut una empresa de construcció i, al marge del seu vessant professional, va destacar per la seva implicació en les activitats del poble i, sobretot, per haver estat alcalde bona part del mandat 1991-1995. D’altra banda, entre els anys 1985 i 1989 va ser conseller comarcal. A l’ Ajuntament va entrar-hi en les primeres eleccions de la represa democràtica, a les llistes de CiU, coalició a la qual sempre quedaria vinculat. En els primers anys va ser regidor d’Obres i Serveis i, arran de la mort de l’alcalde Joan Estany, l’octubre del 1992 va accedir a l’alcaldia. En els següents comicis va ser el cap de llista, però no va poder revalidar el càrrec.

La seva implicació en la vida social es va plasmar, per exemple, en la fundació de la Unió Esportiva Porqueres, de la qual va ser impulsor. També va ser entrenador de futbol, en la categoria de cadets. “Tenia una visió molt pràctica i un gran coneixement del nostre municipi, va treballar incansablement per millorar serveis i equipaments en anys de govern gens fàcils”, va manifestar ahir la portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Porqueres, Susanna Bazan. De la seva banda, l’alcalde, Francesc Castañer (IdP-ERC), va posar l’accent en la dedicació al municipi que Vilà havia tingut i a la seva llarga experiència al consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia