Necrològiques

En record de la Conxita Ros

Més coneguda com la Conxita de Cal Ros, va exercir de mestra a l’escola Eiximenis

Acabem de veure, a través d’aquest diari, la necrològica de la Conxita Ros, o de Cal Ros, com la coneixíem els veïns de l’antic barri del Mercadal, que érem com una gran família. Els seus pares tenien una fonda molt coneguda, Cal Ros, al carrer que avui és Santa Clara i que llavors era de les Bernardes; ens referim a les dècades dels quaranta i cinquanta del segle passat.

La Conxita, de joveneta, mentre estudiava, ajudava a la fonda dels pares, fins i tot en acabar la carrera de mestra, que va exercir a l’escola Eiximenis –llavors més coneguda per Doña Carmen–. A l’estiu, a part de l’ajut als pares, feia alguna classe particular a infants del barri, entre els quals qui això escriu. En faltar els pares, va portar la fonda la seva germana, l’Anita, fins que, en casar-se aquesta, i arribat el moment que les fondes anaven deixant pas als restaurants, van decidir plegar. La Conxita, que romania soltera, era una dona de gran fe i, un cop jubilada, alliberada de l’ajut a la fonda, es va vincular de ple a la seva parròquia del Mercadal, on darrerament, amb un grup de persones, feia classes de reforç a mainada necessitada en un centre de la parròquia.

Més cap aquí, la seva germana, llavors vídua, agafà Alzheimer, i es va dedicar a tenir-ne cura, fins que va morir. Finalment, a part de dedicar-se a les classes de reforç esmentades, anava a veure amigues que tenia en residències de gent gran. Fins que va ser ella la que, complerts ja els 90 anys, anant perdent la seva salut física i cognitiva, també va acabar sent ingressada, al centre Maria Gay, on li ha arribat la crida.

Resumint: la Conxita Ros ha estat una dona d’una gran senzillesa, amb molta bonhomia, sempre disposada a ajudar qui fos, amb una fe a tota prova. Totes les persones que la vam conèixer sentim no haver-la pogut acomiadar degudament, donada l’actual situació de risc; però mantindrem ben viu el seu bon record. Que en pau reposi, en un cel que s’ha ben guanyat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia