Necrològiques

Mn. Enric Bahí i Regincós

Poeta i rector durant gairebé trenta anys de la parròquia d’Amer

Mn. Enric Bahí i Regincós, rector durant gairebé trenta anys de les parròquies d’Amer i Sant Climent d’Amer i autor de diversos llibres de poemes, va morir a Olot el dia 5 de juliol a l’edat de 86 anys.

Nascut a Corçà el 25 d’octubre del 1931, després de fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona, va ser ordenat sacerdot el 7 de juliol del 1957 a l’església de Sant Martí del mateix seminari. Més endavant, fruit de les seves inquietuds lingüístiques i literàries, es va llicenciar en filologia romànica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Mn. Enric Bahí era un gran lector i és autor de nombrosos llibres de poemes, entre els quals destaquen Poemes (1998), Tardor (2005), Núvol groc de cap al tard (2015) i Pluja, neu i pedregada (2016). Segons les ressenyes d’alguns dels seus llibres, escrivia poesia “amb la mateixa cura que tenia dels seus feligresos d’Amer”. “És una poesia feta amb el sentiment, però també amb ofici. Hi veiem un autor que domina el llenguatge, la tècnica de versificar i l’estructura de cada poema.”

El 1957, poc després d’haver estat ordenat, va ser nomenat vicari de Riudarenes i un any més tard, tot seguit d’un breu vicariat a Tossa de Mar, vicari de Blanes. També va desenvolupar diverses tasques pastorals a Sant Martí Vell i Sant Joan de Mollet i va ser consiliari comarcal de joventut de la Bisbal d’Empordà.

I va ser a final del 1981 quan es va convertir en rector de les parròquies d’Amer i Sant Climent d’Amer, on va exercir prop de trenta anys. La vinculació de Mn. Enric Bahí amb la vila d’Amer va ser profunda i recíproca, i un dels seus llibres de poemes està dedicat precisament al poble selvatà, Amer, al cor. Durant els anys de rectorat a Amer, va ser també arxipreste de l’arxiprestat de les Guilleries i el 1989 va exercir, uns mesos, d’administrador parroquial de les Planes d’Hostoles. El 1994 va ser nomenat arxipreste del nou arxiprestat del Ter-Brugent. L’any 2010 es va jubilar i va ser adscrit a la parròquia de Sant Esteve d’Olot, i se li va encarregar el santuari de la Mare de Déu del Tura.

Les exèquies se celebraran avui, a les sis de la tarda, a la parròquia de Santa Maria d’Amer. Des de les quatre hi haurà instal·lada la capella ardent a la mateixa església

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia