Sense - El Punt

La descoberta

Un oasi a Lloret de Mar

Els Jardins de Santa Clotilde s'aixequen en un indret privilegiat de la Costa Brava des d'on es pot gaudir tan d'un entorn natural emmirallat als grans palaus del Renaixentisme italià com d'unes excel·lents vistes al mar

L'atractiu dels jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar no és només per la bellesa de l'entorn. Ni tampoc només per l'estructura de l'espai. A tot això se li han d'afegir una col·lecció d'estàtues de marbre d'estil neoclàssic i Les Sirenes de l'escultora Maria Llimona. També hi destaquen diverses petites fonts repartides per l'equipament.


Lloret de Mar rep cada estiu milers i milers de turistes provinents d'arreu del món. Entre el brogit de tanta gent s'hi pot trobar també un oasi de pau. És un punt intermedi entre la muntanya i el mar. Són els Jardins de Santa Clotilde, un dels “moments més bells de la costa”, en paraules de Josep Pla.

Estan ubicats sobre un penya-segat i les vistes sobre el mar són immillorables. En aquest punt privilegiat de la costa Brava es van ubicar els jardins dissenyats, imitant els antics jardins del Renaixement italià, per Nicolau Rubió i Tudurí, un dels principals paisatgistes del món. Va ser un encàrrec fet el 1919 pel marquès de Roviralta.

Gairebé un segle després l'estat segueix impecable i l'entrellaç entre els jardins i el seu entorn presenta una simbiosi de la natura que ratlla la perfecció. El jardí està format per terrasses que se superposen, camins que s'entrecreuen, rampes i escales, convertint-lo en un important equipament que destaca pel seu valor artístic, però també per la seva gran aportació cultural.

Aquest estiu, a més a més, s'hi organitzen visites guiades per descobrir aquest espai des d'una perspectiva naturalista. Aquesta activitat estival als jardins permet conèixer la fauna i flora mediterrània autòctona i sensibilitzar als visitants, sobretot a un públic familiar, de la importància de preservar el medi ambient. Va a càrrec de biòlegs del centre mediambiental La Casa del Mar de Lloret.

COM ARRIBAR-HI. Els Jardins de Santa Clotilde estan ubicats entre la cala de Sa Boadella i la platja de Fenals. Venint de Blanes, des d'on es pot arribar per la C-32 i la N-II, just a l'entrada de Lloret de Mar, trencar en direcció Fenals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.