Sense - El Punt

La descoberta

Capitells amb història

SANT CUGAT DEL VALLÈS ofereix a l'estiu visites teatralitzades a càrrec de Mira-sol Teatre per a tota la família per conèixer com es vivia al claustre del monestir i quins secrets amaguen els seus 144 capitells

Per als adults que vulguin tenir una visió més acurada de la vida dels monjos benedictins, per al dia 1 de setembre, a les 12 del migdia, també hi ha programada, amb reserva prèvia, una visita guiada a la mostra permanent Oració, treball i poder, on s'explica la dimensió política de la comunitat i la seva relació amb la societat.


El monestir de Sant Cugat és una de les joies arquitectòniques no només del municipi, sinó també del país, en què conflueixen diversos estils arquitectònics des que es va fundar, al segle IX, que s'hi van anar incorporant en funció del creixement i la importància de la comunitat benedictina, que es va acabar dissolent el 1835. I una de les peces més destacades és el seu claustre, datat de l'època del romànic i que es va aixecar sobre un altre d'existent. Tot i que es van fer afegitons a la construcció, un atri i un pis superior al segle XVI, hi resten 144 dels capitells originaris de l'escultor Arnau Cadell, que també va ser autor dels de la catedral de Girona.

Conscients de la importància de donar a conèixer aquest patrimoni, el Museu de Sant Cugat hi organitza activitats durant tot l'any i ara ja en farà sis que, amb la col·laboració de la companyia Mira-sol Teatre, hi fa representacions destinades a un públic familiar sota el títol Deixeu parlar els capitells... ells ho saben tot! La propera serà el 7 de setembre a les 12 del migdia i cal reservar plaça pagant 2 euros i trucant al 93 589 63 66. D'una manera amena i divertida es donen pinzellades històriques de la manera de viure d'aleshores i diverses anècdotes, amb les explicacions d'un monjo benedictí i del mateix autor dels capitells.

J.A.

PER ARRIBAR-HI. El monestir està situat al centre de vianants de Sant Cugat del Vallès. En cotxe s'hi arriba per l'AP7-B30, la C-16, la C-58 i la B-10. En tren, per les línies S1 i S2 dels FGC en direcció a Terrassa i Sabadell, respectivament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.