Sense - El Punt

Sant Gregori acull el Campionat d'Europa de ‘Single Speed'

Avui divendres comença a Sant Gregori el Campionat d'Europea de Speed Single, i en representació de Catalunya, aquest esdeveniment que s'allargarà fins diumenge.

Tindrà lloc a l'espai La Pineda, tot i que les activitats en bicicleta es duran a terme al municipi i els voltants.

Es tracta de la celebració anual d'aquesta competició dedicada a bicicletes tot terreny (BTT) sense canvi de marxes i que no es cenyeix a les normes UCI (Unió Ciclista Internacional). Enguany hi participen prop de 200 persones d'una vintena països diferents, majoritàriament d'Europa.

És la primera vegada que es celebra aquest esdeveniment a Catalunya i a l'Estat espanyol. Per tant, es tracta d'un esdeveniment històric malgrat que aquesta modalitat de bicicleta actualment és poc practicada a nivell nacional.

L'esdeveniment consta de diverses activitats i està organitzat per l'associació Single Speed Catalonia, una entitat sense ànims de lucre creada fa mig any i que té com a objectiu promoure la cultura catalana a través de la bicicleta.

El preu per a tots els participants és de vuitanta euros per tot el cap de setmana, tant si es participa en les proves com no. Això inclou el dret a acampada, l'accés als serveis i tots els àpats des del sopar de divendres fins al dinar de diumenge, així com la festa que hi haurà el dissabte a la nit i els obsequis que s'enduran tots els participants.

El president de Single Speed Catalonia, Marçal Font, afirma: “culturalment la intenció és que ens coneguin, volem ensenyar-los que Catalunya existeix”.

Ruta

Divendres 12 hi haurà una ruta a primera hora de la tarda pels voltants de Sant Gregori amb els participants que ja hagin arribat i després de sopar una sortida nocturna, tal com marca la tradició d'aquesta competició, direcció Girona cap a Sant Daniel, Sant Miquel i el casc antic.

Dissabte 13 es celebraran els principals esdeveniments. A les 10 del matí tindrà lloc l'activitat destacada d'aquest campionat, i on a priori es decidirà el campió d'Europa d'enguany en aquesta modalitat.

Aquesta consistirà en una sortida BTT a la zona de l'església i Ginestar, tot i que el recorregut és secret.

El guanyador no és sempre qui finalitza primer, sinó que de vegades s'atorga el premi a la persona que s'integra més en la participació de l'esdeveniment i que practica la disciplina Single Speed de manera neta.

A més, no es tracta d'una cursa de bicicletes com les habituals, sinó que als concursants se'ls amaga la bicicleta abans de començar, i en algunes ocasions també se'ls desmunta la roda del davant o bé es fan piles de bicicletes.

Des de l'organització, s'ha decidit que no guanyarà l'europeu una persona catalana, ja que consideren incorrecte que s'endugui el campionat algú del lloc organitzador.

pa*zv.10,2pt.1*ta*fl*s.

Arrossada

Una vegada finalitzada aquesta activitat, a les dues de la tarda tindrà lloc una arrossada popular amb tots els participants.

Posteriorment hi haurà activitats i jocs, com ara el llançament d'una bicicleta el més lluny possible.

Seguidament, es procedirà a l'entrega de diversos premis petits i dels trofeus als guanyador en categoria masculina i femenina.

A dos quarts de nou del vespre tindrà lloc un sopar de germanor que seguirà amb una festa amb els dos grups musicals Ala de Corb i Cendres.

Finalment, el diumenge hi haurà una ruta en BTT de 42 quilòmetres a la zona de Sant Gregori, Sant Medir i Cartellà. Posteriorment es procedirà al dinar de comiat.

Organització

“El somni és que pròximament atorguin l'organització del mundial a Catalunya”, explica Marçal Font. L'anterior europeu es va celebrar a Floressàs (Occitània), i des de Single Speed Catalonia gairebé es descarta la possibilitat que Catalunya pugui repetir com a organitzadora de la pròxima edició donat l'alt grau de preparació de països com Irlanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.