Sense - El Punt

maresme

Més de 25.000 espectadors avalen el primer any de l'Amistat de Premià de Mar

El darrer teatre inaugurat a la comarca del Maresme va programar sobretot cinema i es va obrir a les entitats

La gestió va generar un superàvit de 44.000 euros que permeten reduir l'aportació de l'Ajuntament

El teatre l'Amistat de Premià de Mar ha complert el seu primer any assolint les expectatives de públic i demostrant una gestió prou eficaç com per generar un superàvit de 44.000 euros. En roda de premsa, els responsables de l'equipament cultural van posar sobre la taula un seguit de dades que evidencien la bona salut de les instal·lacions, sobretot pel què fa a resposta de públic. En aquest sentit, un total de 25.253 espectadors van assistit a algun dels espectacles programats, sobretot sessions de cinema –313–, però també obres de teatre, concerts i activitats fetes per entitats municipals. Els mateixos responsables van recordar que l'Amistat ha tancat l'any amb un superàvit suficient que permetrà reduir en un 16,5% l'aportació municipal al funcionament del teatre. Tot i això, els veritables reptes per a l'equipament, tal i com van reconèixer tant el seu director artístic, Toni Martín, com l'alcalde, Miquel Buch (CiU) comencen ara amb l'augment de l'IVA cultural que significa un increment important en el preu de les entrades. Martín considera que el potencial de l'equipament té encara un llarg recorregut i confia plenament que l'espai trobarà un lloc destacat en l'oferta cultural de la comarca. Martín també s'ha referit al bon ritme del posicionament comarcal de l'espai i ha subratllat que cal anar més enllà i fer realitat el repte de “donar-nos a conèixer entre el sector professional”.

Per la seva banda, l'acalde ha parlat de “satisfacció absoluta i alhora prudència” i ha afegit que “l'èxit del primer any ens porta a seguir treballant amb la mateixa intensitat”. En aquest sentit s'ha referit a l'encert de la programació i a les dificultats del moment actual, alhora que ha volgut fer un agraïment als espectadors que han confiat en l'equipament i la seva oferta cultural.

El teatre l'Amistat es va inaugurar el 20 de gener de 2012 com a resultat de la reforma integral de l'antic espai. Disposa d'una sala polivalent amb un aforament de 350 persones (amb una grada retràctil) pensada per acollir teatre, cinema, música, ball, o actes i espectacles diversos; una sala petita amb un aforament de 100 persones, destinada a conferències, lectures dramatitzades o espectacles de petit format; un bar-restaurant; un espai per a ús de l'entitat de l'Amistat; i un hotel d'entitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.