Necrològiques

Montserrat Serra, mestra i mare

La Montserrat Serra Baldoyra va ser la senyoreta Montserrat per als milers d’alumnes que va tenir al llarg de 42 anys fent de mestra. Era la petita dels Serra-Baldoyra de Can Font de Glòria de Santa Coloma de Farners i va estudiar per a mestre.

La primera destinació va ser a Civit, un petit poble dalt d’un turó a la comarca de la Segarra. Després va estar a Foixà i al centre educatiu Vilartagues i al col·legi Gaziel de Sant Feliu de Guíxols.

A Foixà va coincidir amb un mestre jove, en Jaume Calabuig, amb qui es va casar i van tenir quatre fills: en Salvador, la Teresa, en Xavier i en Jordi; tres d’ells dedicats a la docència. Junts van continuar aprenent a fer de mestre anant a les escoles d’estiu, preparant les primeres classes en català i intentant estar sempre al dia en la seva feina.

La Montserrat sempre va saber estar al seu lloc, al costat dels seus alumnes, la família i els companys. De Civit i Foixà fins fa poc encara rebia cartes d’exalumnes que li felicitaven el Nadal o li explicaven que ja tenien nets.

La cal·ligrafia de les seves alumnes era idèntica a la seva. Sempre ha sigut molt estimada i recordada pels seus alumnes. Ara ens ha deixat, a punt de fer 75 anys, acompanyada de la seva família. Adeu, senyoreta Montserrat; adeu, mare.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia