Necrològiques

En record de mossèn Àngel Pla

La parròquia de Bonmatí li dona les gràcies per haver format part de la vida del poble durant més de 40 anys

Ens ha deixat mossèn Àngel Pla Masó, a l’edat de 89 anys i després de tota una vida religiosa dedicada a servir els altres, tot i la malaltia que tenia des de feia molts anys i que el va deixar sense visió.

Ordenat sacerdot l’any 1953, va arribar a Bonmatí el dia 1 de setembre del 1958 i hi va exercir fins a l’any 2006, quan es va haver de retirar per problemes a la vista que li impedien poder continuar la seva tasca pastoral.

Amant de la música, que va estudiar de ben petit, va fer d’organista durant els primers anys de la seva funció sacerdotal i va dirigir el cant a les parròquies que va portar. A Bonmatí se’l recorda, entre altres coses, per haver organitzat i dirigit la Rondalla Quatre Vents, amb mainada del poble, durant els anys vuitanta. En l’aspecte musical va ser mestre de molts de nosaltres, ens va fer estimar i gaudir de la música i ens va ensenyar el poc que sabem.

També va ser un gran amant de la natura i un gran excursionista.

Pels bonmatinencs ens ha deixat també un personatge rellevant i clau de la nostra història local. Va arribar a Bonmatí quan encara era una colònia obrera, amb la capella i la rectoria situades a la casa de la família Bonmatí, i va ser un testimoni i una part activa del canvi de colònia a poble formant part del Patronat de Sant Benet secció de Bonmatí, que va portar a terme la construcció del grup Bondia, el primer grup de cases que es van edificar al marge de la colònia.

Instal·lat a la rectoria de la nova església del nucli de Bonmatí, que es va inaugurar l’any 1973, va continuar exercint la seva tasca amb els feligresos del poble i de les parròquies de la rodalia, de les quals també era responsable, tot compaginant la vida sacerdotal amb l’exercici de professor d’institut –a Amer, Anglès i Santa Coloma de Farners– després d’haver-se llicenciat, ja quan era a Bonmatí, en filosofia i lletres.

Batejos, comunions, casaments, enterraments… Mossèn Àngel va formar part de la vida del poble durant més de 40 anys i va deixar una petja en la història i en la memòria de la població que serà difícil d’esborrar.

Descansi en pau, mossèn Àngel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia