Urbanisme

Calella instal·larà un altre semàfor a l'N-II per facilitar l'accés als veïns

Forma part d'un pla de millora de la zona dels apartaments Codina, l'entrada sud de la ciutat

Serà el cinquè senyal lumínic que funciona a la carretera

Calella instal·larà un nou semàfor amb polsador a la carretera N-II i aquest cop a l'entrada sud de la ciutat. El senyal, el cinquè que funciona en aquesta via dins del terme municipal, se situarà a l'altura de l'edifici de la Creu Groga i permetrà que els veïns de la zona dels apartaments Codina puguin travessar la carretera amb molta més facilitat que ara, en què estan obligats a fer servir el pas subterrani o han de caminar un bon tram fins a poder travessar sense perill. El semàfor, però, és només una de les millores previstes a l'àmbit de Valldenguli, segons va explicar el regidor de l'àrea d'Observatori de la Ciutat, Josep Torres (PSC), que han d'estar enllestides el mes de juny que ve. Torres explica que el projecte se centra en la via pública, on s'asfaltaran “de dalt a baix” els carrers i s'actuarà a totes les voreres per garantir que compleixen la normativa contra les barreres arquitectòniques. “Estem parlant d'una zona construïda a principis dels anys setanta, amb edificis força malmesos, on s'acumulen uns 400 habitatges i on viu molta gent gran”, assenyala el regidor, que recorda que les actuacions urbanístiques als apartaments Codina “han estat puntuals en els darrers anys, però ara s'hi fa una obra de gran calat”.

En aquest sentit, el regidor estima en uns 165.000 euros la inversió final, que també inclourà accions a les zones enjardinades. Pel que fa al semàfor, Torres considera que la reivindicació dels veïns “és del tot acceptable”. “La gent que hi viu està separada del centre per la carretera i pel mur de New Jersey, que els impedeix travessar, i estan obligats a caminar un bon tram per trobar un accés segur i adequat per a cadires de rodes i cotxets d'infants”, puntualitza. Pel regidor, el fet que s'afegeixi un altre semàfor a l'N-II, una via amb un trànsit de vehicles molt dens sobretot a l'estiu, “no hauria d'agreujar la situació”.

LA FRASE

S'asfaltaran de dalt a baix els carrers de la zona dels apartaments Codina i s'actuarà a les voreres
Josep Torres (PSC)
REGIDOR DE L'ÀREA D'OBSERVATORI DE CIUTAT

El sisè, per a l'escola Carles Salicrú

A Calella funcionen quatre semàfors en els dos quilòmetres de carretera N-II que la travessen: dos a la riera Capaspre que actuen de forma coordinada, un al carrer Sant Josep i l'últim abans d'arribar al carrer Costa i Fornaguera, davant mateix del Mercadona. Està previst instal·lar-ne un altre, a banda del dels apartaments Codina, quan es posi en marxa la nova escola Carles Salicrú a la fàbrica Llobet-Guri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona