Urbanisme

Moncal basarà el Portal de l'Agulla en les renovables

El promotor del polèmic projecte aclareix que “és un pla sostenible orientat cap al servei del parc”

Moncal, l'empresa que va presentar un projecte per construir un hotel, una benzinera i una zona de restauració al parc de l'Agulla, va voler aclarir ahir que pretén basar el seu pla “en el foment de les energies renovables i l'eficiència energètica”.

Davant les crítiques que han llançat diversos partits polítics i ajuntaments com el de Manresa, la consellera delegada de la societat, Natàlia Prat, va afirmar que el projecte que tenen al cap “és totalment sostenible amb l'entorn i està orientat cap al parc i els seus visitants”. En cap cas, va remarcar, “està enfocat al transport de mercaderies i vehicles pesants” de l'eix transversal, “que ni tan sols hi tindrien cabuda per les dimensions del terreny”.

Prat es va mostrar dolguda per unes “picabaralles entre municipis” que, al seu entendre, no els han deixat ni “explicar el projecte”, així com pels partits, que els han acusat de “voler especular” en el que està considerat el pulmó verd del Pla de Bages.

“Ens hem trobat al mig de tot plegat; sempre hem tingut en compte el parc de l'Agulla perquè tenim les arrels aquí”. Tot i que viu a Barcelona, “els avis eren d'Artés i Monistrol de Calders i, precisament, la societat es diu Moncal 1941 en referència a Monistrol de Calders i a l'any de les noces dels avis”.

Prat va subratllar que el projecte que van entrar al consistori de Sant Fruitós “és un avanç, un esbós, i en cap cas és definitiu; volem anar cap a la via de l'ecologisme i no vendrem el terreny, el vam comprar fa 15 anys justament perquè era aquí”. Els promotors volen que el projecte “sigui pioner a Catalunya en la creació d'un punt verd”.

Una ecobenzinera

El foment de l'ús del vehicle elèctric i els combustibles biològics, la integració paisatgística i l'aprofitament de l'aigua de pluja “són els principals arguments d'aquesta iniciativa”. Així mateix, també es pretén potenciar l'economia local amb un restaurant i una botiga “amb productes de la comarca”. I plantegen un accés subterrani per a vianants amb la idea d'integrar el projecte a l'activitat diària de la zona.

Per Moncal, el parc és una bona zona d'esbarjo que està mancada, però, “de serveis”. Amb aquesta idea plantegen l'ecobenzinera, una zona de restauració i “un establiment que faciliti l'allotjament a l'entorn del Parc de la Sèquia, que farà que els visitants puguin, en un cap de setmana, conèixer i gaudir de la potencialitat turística de la comarca”.

LA FRASE

Ens hem trobat al mig de les picabaralles entre dos municipis; el que vam presentar és només un esbós
Natàlia Prat
consellera delegada de moncal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona