Urbanisme

Eliminat un vial previst el 1976 que partia Collserola

La comissió d'Urbanisme suprimeix la reserva de sòl del pla metropolità feta per al vial de cornisa, com volien Sant Cugat, Molins de Rei i Cerdanyola

La comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat ha eliminat definitivament la possibilitat prevista en el pla general metropolità (PGM) del 1976 de fer una carretera de gairebé setze quilòmetres i quatre carrils pel mig de la serra de Collserola, entre els municipis de Montcada i Reixac i Pallejà. D'aquesta manera, l'anomenat vial de cornisa, que resseguia les carenes de la serra i creuava la Floresta i la zona de Torre Negra, passa a ser història i s'aconsegueix un pas més per preservar el Parc Natural de Collserola com havien demanat conjuntament, amb un acord l'octubre del 2011, els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola i Molins de Rei.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja va aprovar, el novembre passat, la modificació puntual del PGM perquè considerava que la infraestructura havia quedat obsoleta després de desenvolupar-se'n d'altres que supleixen les comunicacions entre les autopistes AP-2 i la C-58. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de Sant Cugat, Damià Calvet, assegurava que amb la resolució els terrenys passen a formar part dels espais lliures del parc i s'enterra la possibilitat de construir la via.

LA FRASE

És un pas més per seguir protegint el patrimoni natural de Collserola, un espai de gran valor
Damià Calvet
Tinent d'alcalde d'Urbanisme de Sant Cugat

Pendent d'anul·lar el vial d'enllaç

El consistori santcugatenc espera també que pròximament l'àmbit metropolità de Barcelona suprimeixi també la reserva de sòl de l'anomenat vial d'enllaç, també programat el 1976 per complementar el vial de cornisa. Aquest vial tindria una distància de 4,5 quilòmetres i creuaria la zona de Valldoreix a través de la riera de Can Nonelli. Aquesta carretera hauria de connectar l'autopista E-9, a l'altura de la Floresta, amb l'AP-7, a l'altura de Mas Gener. En els darrers anys tant el govern de Sant Cugat com el de l'entitat municipal descentralitzada de Valldoreix han fet diversos tràmits aprovats en el ple per modificar el planejament i suprimir la reserva de sòl. La intenció és que la seva supressió permeti urbanitzar la zona i crear un parc lineal per a vianants que connecti l'escola de la Floresta amb l'hípica de Can Domènech a través de zones verdes. Ja el 2013 el ple va aprovar la modificació inicial del PGM per suprimir-lo amb la voluntat de poder aixecar en el futur uns 200 habitatges protegits a Valldoreix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona