Urbanisme

Calella adjudica només cinc de les deu guinguetes noves

L'Ajuntament ho atribueix a la demanda del mercat, però admet que l'oferta de servei a la platja queda descompensada

Les estructures es renoven a fons i el contracte s'allargarà fins als 15 anys

Cinc de deu. Calella ha tancat el procés de subhasta de les noves guinguetes de Calella amb menys resultat del que era previst i concentrant l'oferta a la platja Gran, on hi haurà quatre de les estructures. La cinquena s'aixecarà a la platja de Garbí. Tot i que inicialment hi va haver propostes econòmiques per a set de les guinguetes, al final dos dels adjudicataris, un particular i una empresa hotelera, hi han renunciat. Malgrat reconèixer el desequilibri en la distribució del servei, des de l'Ajuntament assenyalen que el resultat respon a la demanda del mercat. “Érem conscients que no s'adjudicarien totes les guinguetes, però de cara a l'any vinent estem estudiant una sortida per les que han quedat lliures”, explica el tinent d'alcalde de Serveis Públics, Albert Torrent (CiU), que afegeix que “s'han acabat adjudicant les que donen negoci”. Les noves estructures, que han de substituir les guinguetes en forma de vela construïdes els anys noranta, aniran a càrrec de l'empresa Grup 9S Espais, que les haurà de tenir enllestides el mes de maig, que és el termini establert perquè puguin començar a funcionar. La inversió que els adjudicataris han de fer per guingueta costa uns 180.000 euros, però l'adjudicació de la gestió s'allarga fins als 15 anys, amb la possibilitat de pròrroga de cinc anys més. “El cànon anual és molt variable i va dels 152.000 als 15.000 euros”, comenta el regidor, que recorda que els nous espais seran el doble de grans i disposaran d'una cuina equipada. “Estan pensats perquè puguin donar servei també fora de la temporada d'estiu”, va precisar.

El projecte i el procés d'adjudicació de les noves guinguetes de Calella ha enfrontat govern i oposició. En el darrer ple, el portaveu d'ICV-EUiA, Sebastian Tejada, va retreure al govern la manca de diàleg amb la resta de forces polítiques quan es tracta de fer projectes per a la ciutat. “El resultat de l'adjudicació mostra el fracàs d'un sistema que no admet la participació de l'oposició”, va dir. Tejada recorda que el govern va convidar la resta de grups a parlar de les estructures de la platja “quan ja estava decidit el disseny i el calendari i no quedava res d'important per parlar”. “El concepte estètic de la guingueta és vuitcentista i no respon a la diversitat dels serveis que hauria de tenir una platja turística com la nostra”, assegura.

LA XIFRA

180.000
euros
és el preu que haurà de pagar cada adjudicatari de les noves guinguetes de la platja de Calella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona