Urbanisme

Les Tres Xemeneies quedaran protegides d'un futur incert

Les Tres Xemeneies i l'edifici de turbines de l'antiga central tèrmica del Besòs seran finalment declarades Bé Cultural d'Interès Local. El ple de Sant Adrià de Besòs va aprovar dilluns per unanimitat la proposta feta per la Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies. D'aquest manera s'inicia l'expedient de declaració, que arriba un cop Endesa ja ha desmantellat la major part de les instal·lacions. Per això, el president de la plataforma, Roger Hoyos, lamenta que “s'ha trigat massa”, tot i que es felicita que a la fi s'hagi iniciat el procés.

La plataforma ja havia intentat fa tres anys que la declaració tirés endavant, però va topar amb el rebuig del PSC, que governava la ciutat. Ara els regidors socialistes s'han avingut a votar favorablement la proposta juntament amb tota la resta de grups municipals. Hoyos destaca la importància de la mesura, ja que “facultarà l'Ajuntament perquè tingui la darrera paraula sobre el destí de les Tres Xemeneies”. Aquest estiu s'han retirat els darrers vestigis centenaris de la central i encara no està clar quin serà el futur de la singular construcció que restarà dempeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia