Urbanisme

El nou pas subterrani de Sant Adrià, més obert

El projecte de l'estudi DATAAE guanya el concurs internacional

El concurs internacional convocat per redissenyar el pas subterrani que hi ha a tocar de l'estació del tren de Sant Adrià de Besòs, que ha de donar pas a la nova façana marítima de la ciutat, ja té guanyador. Un jurat internacional presidit per Marcel Smets, director científic de l'Institut de la Ville en Mouvement, ha escollit per unanimitat la proposta de l'estudi barceloní DATAAE, format pels arquitectes Claudi Aguiló i Albert Domingo, entre les cinc finalistes. La proposta, que porta per nom Pa(i)ssatge destaca, segons el jurat, perquè “entén la realitat actual de l'espai i resol de manera simple i eficaç la complexitat i les interaccions que s'hi produeixen”. Asseguren que han valorat la capacitat del projecte de generar espai públic a la part nord del passatge i, sobretot, d'identificar que la part subterrània ha de ser la mínima. El treball concreta els elements de contenció del pas subterrani de manera lineal, seguint les vies del tren, de manera que s'integra l'espai ferroviari i es transforma la naturalesa del paisatge del ferrocarril, a través d'un nou pendent suau acompanyat de vegetació. El jurat també ha subratllat la importància de fer una proposta de fases i la necessitat de treballar conjuntament amb els tècnics del municipi de Sant Adrià de Besòs i l'empresa de gestió ferroviària Adif per tal d'aconseguir una proposta que reculli els trets identificatius del projecte original.

El passatge objecte de transformació comunica l'avinguda de la Platja amb el mar, amb el tramvia i amb l'àmbit de l'antiga central tèrmica del Besòs, coneguda com les Tres Xemeneies, a l'altura del solar que havia ocupat l'antiga fàbrica de pintures Azko Nobel. Es tracta de l'únic projecte de l'Estat que formava part del concurs internacional Passages, espaces de transition pour la ville du XXI siècle, que es fa en col·laboració entre el Consorci del Besòs i l'Institut pour la Ville en Mouvement.

L'equip guanyador ha rebut un premi de 4.000 euros per haver estat seleccionat entre els cinc finalistes i 8.000 més en concepte de redacció de l'avantprojecte d'urbanització de l'espai públic. L'execució de l'obra quedarà pendent que se'n resolgui el finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona