Urbanisme

L'adjudicació dels pisos públics de la Mina tira endavant

La jutgessa desestima la petició dels veïns de Venus i el 19 es lliuraran les claus

L'adjudicació del pisos públics del barri de la Mina, que es van sortejar l'11 de maig passat, continua endavant. La justícia ha desestimat la petició d'un grup de veïns del carrer de Venus per aturar el procés, que està en mans de la justícia, perquè considera que aquests pisos són els que haurien d'estar destinats al seu reallotjament, tal com preveu el pla de transformació del barri, encara vigent.

Els demandants havien sol·licitat mesures cautelars per frenar el lliurament de claus dels habitatges, que preveien que es podia fer de manera imminent, mentre el recurs judicial contra el sorteig continuava en tràmit. Ara la jutgessa conclou que no es pot suspendre un sorteig que ja s'ha fet i que tampoc cal aturar el procés d'adjudicació dels pisos a les famílies afortunades en el sorteig. El consorci havia al·legat que la no-adjudicació dels habitatges representava unes despeses de prop d'1,1 milions d'euros en concepte de vigilància dels nous blocs. També recollia que el pla de transformació preveu reallotjar els veïns del bloc de Venus però no especifica on i encara queden terrenys disponibles per construir nous habitatges que podrien ser pels afectats.

El Consorci de la Mina ha avançat que la formalització dels contractes i l'entrega de les claus es faran el 19 de juny. Els advocats que representen les famílies del bloc de Venus han anunciat que estudiaran si presenten recurs contra la decisió de la jutgessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona