Urbanisme

Urbanisme

Repensar el pas sota la via

El Consorci del Besòs convoca un concurs d'idees per millorar l'accés al mar a Sant Adrià

Busquen projectes “realistes”que es puguin fer amb un pressupost de menys de 500.000 euros

Millorar l'accés al mar i a l'entorn de les Tres Xemeneies des del centre de Sant Adrià de Besòs és l'objectiu del concurs internacional que ha convocat el Consorci del Besòs en col·laboració amb l'Institut pour la Ville en Mouvement. El premi està adreçat a arquitectes i urbanistes de tot el món, que han de presentar propostes per redissenyar el pas sota la via del tren a l'altura de l'estació de Sant Adrià. L'acció s'emmarca en el programa internacional Passages, espaces de transition pour la ville du XXI siècle.

Sant Adrià de Besòs és l'única ciutat de l'Estat espanyol on es convoca aquest concurs que premiarà un projecte “realista”, tal com expliquen els organitzadors. Es tracta de trobar la millor idea que es pugui executar amb un pressupost de menys de 500.000 euros. El concurs es desenvolupa en dues fases. La primera consisteix en la sol·licitud de participació, oberta a tothom, en la qual se seleccionaran cinc propostes en funció de la solvència i experiència en projectes similars. En la segona fase es desenvoluparan aquestes cinc propostes. La data límit de recepció de les propostes en la primera fase serà el 19 de gener, i el 28 de gener es donaran a conèixer les cinc escollides. El projecte guanyador es farà públic el 30 d'abril del 2015.

El programa internacional Passages, espaces de transition pour la ville du XXI siècle inclou actuacions que es desenvolupen en diverses ciutats del món, com ara Barcelona, París, Montevideo, Xangai, Toronto, Santiago de Xile, Buenos Aires i Valparaíso. Estableix un marc de reflexió metropolità sobre els passatges com a elements que articulen el territori i que milloren la qualitat de vida de les persones. En el cas de Sant Adrià es tracta d'incidir en la porta d'accés al tram de façana marítima pendent de remodelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona