Urbanisme

Procés participatiu per treure cotxes del barri vell de Besalú

L'Ajuntament aplicarà a nova ordenança a la primavera

La restriccions de trànsit i d'aparcament al barri vell de Besalú, un projecte en què l'Ajuntament està treballant des de finals del 2011, començaran aquesta primavera, possiblement per Setmana Santa. Aquests dies s'estan fent reunions per explicar l'ordenança corresponent, que ja s'ha aprovat de manera inicial i que ara es troba en el període de presentació d'al·legacions. Segons fonts municipals, encara no se n'ha presentat cap.

Entre altres mesures, la normativa estableix que els únics vehicles que podran circular pels carrers del centre seran els dels residents al barri, i que la càrrega i descàrrega de mercaderies per als establiments es podrà fer només en uns horaris determinats. “De totes maneres –puntualitza el regidor Xevi Sala– es mirarà d'atendre tota la casuística que hi detectem.” Per entrar al barri caldrà estar acreditat per fer-ho. Uns lectors de targetes i matrícules a l'estil dels que hi ha en molts municipis (i que ja fa mesos que estan instal·lats) en regularan l'accés. De manera paral·lela s'aniran millorant els aparcaments situats a l'exterior del barri vell.

Procés participatiu

Avui mateix hi haurà una reunió amb els comerciants per explicar i comentar l'ordenança. La trobada es produirà al final d'un procés participatiu que va començar l'octubre del 2011 amb una enquesta. D'aquella consulta es va desprendre que el trànsit de vehicles motoritzats i la presència de vehicles mal aparcats era vist com un problema per la majoria de la gent.

La solució –es va assenyalar en les respostes de l'enquesta– havia de ser restringir, limitar o prohibir el trànsit. A més de l'enquesta, es va convocar un taller perquè els veïns interessats presentessin propostes. Les conclusions del procés participatiu s'han tingut en compte a l'hora de redactar l'ordenança, asseguren des de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona