Urbanisme

ICV de Sant Cebrià força l'equip de govern a prohibir l'activitat a un restaurant sense llicència que continua obert

El grup de l'Entesa d'esquerres de Sant Cebrià ha forçat l'alcalde, Jaume Borell (CiU), a signar un decret de cessament de l'activitat de restauració de l'establiment La Hacienda al Camí d'en Roca. El document recull aquesta mesura cautelar en entendre que hi ha cursada una denúncia sobre aquesta qüestió pel regidor Jordi Parés que data del mes de març; que La Hacienda està situada en una zona on el planejament urbanístic no permet l'activitat de restauració; que l'establiment no disposa de cap tipus de llicència municipal i que, malgrat tot, s'anuncia en una plana web.

El decret, signat per l'alcalde el 3 de juliol, s'ha fet arribar aquesta setmana als propietaris del restaurant, que hauran de donar-hi compliment immediat. En el supòsit que no suspenguin l'activitat «es procedirà a la imposició de multa en quantia de, com a màxim, 601,01 euros».

El regidor de l'Entesa, Jordi Parés, es va mostrar satisfet per la decisió de l'alcalde, «que hauria d'haver pres fa quatre anys», i va lamentar que s'hagi hagut d'arribar a aquest extrem «per evitar una il·legalitat tan evident». «No estem en contra que la gent es guanyi la vida i que hi hagi negoci a Sant Cebrià, sempre que se segueixi la normativa vigent», va dir el regidor.

En vies de solució

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Cebrià, Jaume Borell (CiU), va confirmar l'existència del decret, però no va estalviar crítiques al grup de l'Entesa perquè considera que «l'utilitza com a arma política». Borrell diu que la mesura cautelar s'aplicarà, però recorda que la situació irregular de l'establiment de restauració «està en vies de solucionar-se». En aquest sentit, l'alcalde recorda el consistori s'està seguint el procediment «legal» per modificar les ordenances urbanístiques i possibilitar que cases com La Hacienda, de més de 1.000 m², puguin obtenir permís per fer-hi activitat de restauració. «Hem parlat directament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per poder resoldre satisfactòriament el tema i ens ha donat la seva paraula que el procés s'agilitarà», va mantenir Jaume Borrell. L'alcalde va afegir que els propietaris de La Hacienda han fet arribar al consistori el pla especial que determina els usos de la finca.

Finalment, també està previst que propietaris i consistori, segons va dir Jaume Borrell, signin un conveni mitjançant el qual els primers es comprometen a fer un seguit de cessions al municipi. «Des del primer moment hi ha hagut bona voluntat dels propietaris per resoldre la situació i estan tan interessats com nosaltres a trobar-hi una solució», va defensar l'alcalde. A l'hora de tancar aquesta edició no havia estat possible posar-se en contacte amb els representants legals de La Hacienda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona