Urbanisme

Equipaments

Besalú estrena Cal Tronc com a espai polivalent

Una jornada de portes obertes permet redescobrir l'històric equipament

Una jornada de portes obertes durant tot el matí d'ahir va permetre a tots els veïns de Besalú comprovar com s'ha efectuat la remodelació de l'històric edifici de Cal Tronc, que a partir d'ara funcionarà com a espai polivalent. Durant tot el matí, el degoteig de ciutadans va ser constant en el nou equipament i la majoria dels visitants elogiaven el canvi que s'havia fet a l'edifici des que funcionava com a cinema i teatre.

Això sí, l'estrena ahir de l'equipament es va fer quan encara queden nombrosos detalls per acabar en aquest edifici, que es va començar a transformar l'any 2006. Encara falten elements de la caixa escènica i les cadires de platea, entre altres coses per acabar totalment l'edifici. L'obra ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros, amb aportacions del mateix Ajuntament, però també de la Diputació, la Generalitat i l'Estat.

A mig matí, l'arribada del secretari general del Departament de Cultura, Xavier Solà, amb el director territorial de Cultura, Antoni Baulida, i l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, va fer que s'improvisessin uns parlaments. Solà va posar l'èmfasi que en espais polivalents com els de Cal Tronc “és on el sentit de poble i comunitat pren més força i on té més raó de ser, més que en cap altre espai del municipi”. Per la seva banda, Baulida va recordar el seu passat com a alcalde de Cassà i va subratllar “la importància que té per a un poble reaprofitar l'espai ara com a equipament polivalent”. L'alcalde de Besalú va recordar el passat de l'espai com a cinema i teatre i el compromís del govern des de feia anys de recuperar l'edifici per al municipi. Guinó va assenyalar l'esforç perquè el municipi disposi d'equipaments. A més, va fer una crida als veïns de Besalú “perquè es facin seu un espai pensat per a les persones”. Al matí s'hi va fer el concert dels alumnes de l'escola de música i a la tarda va servir com a escenari per al certamen literari Ramon Vidal de Besalú, que fins ara s'havia de fer al pavelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona