Urbanisme

Maresme

L'antiga Dogi del Masnou desapareixerà d'aquí a un mes

L'enderroc de la fàbrica tèxtil avança a bon ritme i aviat començaran a tirar-ne la façana del carrer Itàlia

L'espai, al centre del municipi, l'ocuparan pisos i un centre comercial

Després de gairebé sis dècades al bell mig del Masnou, l'antiga fàbrica tèxtil Dogi té els dies comptats. Amb el trasllat de la marca a les noves dependències del camí del Mig i els terrenys en mans de la promotora Kirstad, fa algunes setmanes que ha començat l'enderroc d'aquesta gran construcció, que ocupa un terreny de prop de 20.000 metres quadrats al bell mig del municipi.

Les grans dimensions de l'edifici fan que reduir-lo a runa no sigui una feina fàcil. A final de juny, els operaris van començar a picar el sostre i les parets interiors de la fàbrica. Ara, pràcticament buida, cal desviar les línies elèctriques i començar a demolir les quatre grans façanes. Les feines prèvies d'aquesta fase decisiva ja han començat al carrer d'Itàlia, on no s'han de desviar línies i on ja s'han retirat els cotxes aparcats per delimitar una zona de seguretat. “D'aquí a pocs dies començarem a tirar a terra aquesta façana, i esperem haver-ho acabat del tot en el termini d'un mes”, explica Pere Barber, màxim representant de la promotora Kirstad. Com que l'interior està gairebé desenrunat, les parets es tiraran de fora cap endins, cosa que garanteix una millor seguretat i menys molèsties per als veïns.

Una gran plaça

Paral·lelament a l'enderroc, la promotora treballa aquests dies a aconseguir el permís de construcció per poder començar a fer realitat el nou projecte tan bon punt es netegi el solar.

El projecte de l'Illa Centre –així ha anomenat el consistori el nou espai comprès entre els carrers d'Itàlia, Flos i Calcat, Roger de Flor i Pintor Domènech Farré– té com a finalitat convertir aquesta illa de cases en el nou centre social i comercial del Masnou. Per això, el pla inclou la construcció d'una gran plaça, al voltant de la qual es faran pisos i locals comercials. En concret, es preveu que en aquest espai hi vagin fins a 163 habitatges de renda lliure i 83 de protecció oficial. Pel que fa a superfície comercial, es faran una cinquantena de locals comercials, entre els quals destaca un gran supermercat que gestionarà Sorli Discau. Al subsòl, hi haurà prop de 600 places d'aparcament, de les quals unes 160 seran de titularitat municipal. Finalment s'hi inclou la construcció d'un equipament de prop de 700 metres quadrats, que encara no té un ús definit. Tan bon punt comencin les obres –el primer que es farà serà l'aparcament i la plaça– es posaran a la venda sobre plànol els pisos de renda lliure. Els promotors són optimistes i confien que els podran vendre amb facilitat, tot i la davallada de la contractació d'hipoteques que hi ha hagut durant aquest any.

LA XIFRA

2
hectàrees
de terreny ocupa l'antiga fàbrica Dogi al bell mig del Masnou.

LA DATA

01-04-09
és el dia
que l'empresa tèxtil va marxar de l'edifici per traslladar-se a les noves dependències del camí del Mig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona