Urbanisme

maresme

El casc antic del Masnou recupera l'ordenament viari que demanaven els veïns

Coincidint amb les obres de reforma de l'església de Sant Pere, el carrer Lluís Millet torna a ser d'un sol sentit

Les noves mesures són definitives

Era una de les principals propostes programàtiques, i el nou govern ha tardat molt poc a posar-la en marxa. Des d'ahir, el carrer Lluís Millet torna a ser d'un sol sentit en el tram comprés entre Rector Pineda i Rafael Bert. Es compleix d'aquesta manera una reivindicació dels veïns del casc antic que havien recollit prop d'un miler de signatures queixant-se, entre altres coses, de l'eliminació d'un banc que hi havia al bell mig de la pujada del carrer Lluís Millet. La conversió, el mes de febrer, d'aquest tram en un carrer de dos sentits havia obligat a eliminar el banc, així com una vintena de llocs d'aparcament. Ara es recupera l'ordenament anterior coincidint amb l'inici de la reforma de la parròquia de Sant Pere, que té greus problemes estructurals.

El del carrer Lluís Millet, però, no és l'únic canvi circulatori al centre del Masnou vigent des d'ahir al matí. El carrer Bonaventura Bassegoda passa a ser en sentit mar i només hi podran passar els veïns. També es limitarà l'accés, en aquest cas amb una pilona controlable remotament, al carrer Josep Llimona. El govern municipal està pendent de repartir els comandaments electrònics als veïns. Inicialment tan sols en tenien dret els propietaris de guals, però ara el govern valora la possibilitat de lliurar un dispositiu a cada veí del carrer que tingui cotxe.

El regidor de Mobilitat, Joaquim Fàbregas (ERC-AM), explica que amb tots aquests canvis es pensa “reduir el flux de trànsit al voltant de l'edifici d'oficines municipals que hi ha al carrer Roger de Flor”. En aquest equipament, de nova creació, hi ha instal·lada l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i les dependències de diverses regidories.

LA FRASE

Hem realitzat aquests canvis com a resposta a les mobilitzacions dels veïns
Joaquim Fàbregas
tinent d'alcalde de mobilitat del Masnou

Set mesos amb una cadira a la porta de casa

Un dels veïns contraris a l'eliminació del banc del carrer Lluís Millet va iniciar al febrer una protesta ben singular. En Miquel Bosch va col·locar una cadira de plàstic a la porta de casa seva, al mig de la pujada, per substituir el banc eliminat. “S'hi ha assegut molta gent en aquests set mesos”, deia somrient Bosch, content que es recuperi el banc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona