Urbanisme

urbanisme

Pere Solà ja no és el director general d'Urbanisme

Ocupava el càrrec des de l'any 2007, després d'una trajectòria professional lligada a la demarcació

Plega a petició pròpia, i serà substituït per qui era el número dos, Agustí Serra

Pere Solà ha deixat de ser el director general d'Urbanisme de la Generalitat, un càrrec que ocupava des del 2007, quan va substituir en aquesta funció Joan Llort. Solà, nascut a Ribes de Freser el 1953, va assumir el càrrec després d'una àmplia trajectòria d'arquitecte i assessor urbanístic a Ripoll, Sant Feliu de Guíxols i Girona.

L'anunci el va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, després de la reunió de govern, i va especificar que havia estat una decisió personal del mateix Solà, a qui CiU havia mantingut en el càrrec després de les últimes eleccions. Pere Solà va explicar ahir mateix: “Ha sigut una decisió meva, perquè crec que he acabat una etapa i he complert abastament el temps que considero que es necessita perquè es noti una actuació”. De fet, amb la reorganització del departament, Solà havia assumit dins la direcció general Paisatge, Costes i Planificació Territorial.

D'aquests quatre anys en el càrrec, Solà destaca que tot i algunes crítiques provinents sobretot de sectors ecologistes, “hem fet les coses amb rigor, i els POUM que hem aprovat crec que responen a les necessitats del territori, aturant creixements indiscriminats, fomentant zones d'activitat econòmica i deixant clars els espais de protecció”. El fins ara director general ha valorat: “El govern continua tenint-me confiança”, perquè a partir d'ara serà el director del parc del sincrotró Alba, a Cerdanyola, i es responsabilitzarà així de tirar endavant un pla parcial de 350 hectàrees amb habitatges, parc tecnològic i espai per a empreses. A més, portarà l'Institut d'Estudis Territorials i acabarà la tramitació de la modificació de la llei d'urbanisme.

Agustí Serra, el relleu

El relleu serà Agustí Serra, fins ara el número dos del seu equip. Nascut a Barcelona el 1962, ha desenvolupat la seva carrera en la direcció general, i també ha destacat com a docent i ponent en temes urbanístics.

LA FRASE

Crec que he acabat una etapa, la feina vol una entrega total i ja he complert un temps de servei al país
Pere Solà
exdirector general d'urbanisme

LA XIFRA

14
anys
havia estat Solà delegat d'Urbanisme a l'Ajuntament de Girona, entre el 1993 i el 2006.

LA DATA

17.07.07
va ser el dia
en què el govern va nomenar Pere Solà director general d'Urbanisme, ara fa quatre anys.
Les claus

Un perfil tècnic lligat a Joaquim Nadal

o.m

No ho sabíem, però la comissió d'Urbanisme de Girona de dimecres passat va ser l'última en què Pere Solà va exercir de director general d'Urbanisme. Com a anècdota, hi va suspendre el POUM de Castelló d'Empúries i va aprovar, amb condicions, els de Sils i Tortellà. El destí és capritxós, perquè Girona és precisament des d'on havia fet el salt a la conselleria. Després de passar per Ripoll i Sant Feliu de Guíxols, l'aleshores alcalde de Girona, Joaquim Nadal, el va fitxar el 1993 com a delegat d'Urbanisme municipal. Va ser un dels seus homes de confiança, que va dirigir una àrea complexa i especialment valorada per Nadal. La transformació urbanística de la ciutat va ser sempre una de les seves obsessions i un dels pilars del seu èxit. Amb el fitxatge pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Solà va seguir els passos d'altres homes que Nadal havia recuperat per fer el salt de l'Ajuntament a institucions superiors, com ara Ramon Ceide, Francesc Francisco-Busquets i Andreu Otero. Abans, però, encara va tenir temps de planificar l'urbanisme durant el primer mandat d'Anna Pagans. El 2006 en va plegar i va passar a ser assessor per la integració urbana de la reforma ferroviària de Girona, fins que el 2007 va passar a la conselleria.

Aquesta influència feia presagiar que amb l'últim canvi de govern, el conseller Recoder el rellevaria per un home de la seva confiança. Però no va ser així, i tot i que va posar el càrrec a disposició, va prevaldre el seu perfil tècnic i la seva experiència. Nadal, en els primers anys de conseller, havia fet el mateix amb el director que heretava, Joan Llort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.