Urbanisme

opinió

El projecte de l'antic hospital de Sant Joan

Demanem la participació de totes les entitats i de la societat civil en un reglament de participació ciutadana

En el projecte de l'antic hospital de Sant Joan per construir-hi tres torres de pisos, un 50% dels habitatges seran de protecció oficial. Units per Reus, partit municipalista, demana la participació ciutadana, ja que és aquest és un dels punts més importants del nostre programa. La gent del poble és determinant per decidir, i això s'aconsegueix amb una consulta pública i amb diàleg entre ciutadans i responsables polítics, i són els ciutadans els que hi han de participar i de decidir les necessitats del seu municipi. Això té un nom: se'n diu participació ciutadana.

Des d'Units per Reus demanem a l'Ajuntament la participació de totes les entitats i la societat civil en un reglament de participació ciutadana. Units per Reus observa que és veritat que, en alguns temes, el govern municipal del tripartit té com a objectiu anar destruint el patrimoni urbà (encara que sigui de gran qualitat) i nodrir un espai excessivament dens. Sembla que els nostres governants no aprenen de les errades del passat. Tot per especular. Però, pels interessos de qui?

El govern municipal del tripartit, amb la distribució dels grans equipaments (obres faraòniques) de la ciutat (hospital, fira, centres comercials, espais municipals, etc.) no sembla tenir una visió de conjunt. Tot ho fa per omplir la zona del Tecnoparc per empaquetar-la i posar-hi un llaç de cara a les properes eleccions municipals. Units per
Reus ja no té cap dubte que la fira anterior havia de ser un gran equipament, i en tot cas, un centre comercial perifèric podia anar millor a la carretera de Salou o a la de Tarragona, i generar beneficis al seu entorn.

Units per Reus demana un estudi general de necessitats del municipi, de dinamització urbana del centre de la ciutat. El barri del Carme és un exemple de cases buides i terrenys sense edificar que pertanyen a l'Ajuntament i a particulars, i tenen la barra d'haver dit que es farien pisos a l'antic hospital. Units per Reus encara té il·lusió que en el projecte de remodelació que hi ha per als barris Sol i Vista i Immaculada de la llei de barris, amb el canvi que hi haurà el 22 de maig –esperem-ho–, podrien fer-se algunes modificacions, tenint en compte l'opinió dels veïns afectats i els seus representants i pensant en el benefici dels veïns i de la nostra ciutat.

Units per Reus demana sensatesa, transparència, humilitat i sobretot participació ciutadana. Perquè entre tots i amb la participació de tothom hem de dir com volem que sigui la ciutat on vivim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona