L'Ajuntament d'Argentona, obligat a fer una intervenció arqueològica en el projecte d'obres del carrer Gran

La direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat ha donat la raó al Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell i ha instat l'Ajuntament a fer sondejos previs a les zones on poden haver-hi restes arqueològiques afectades pel projecte d'urbanització del carrer Gran. L'entitat va presentar a principis de febrer una al·legació a l'actuació per demanar que es fes una intervenció arqueològica extensiva pel que fa a una part de l'espai de la plaça de Vendre i del lateral de la façana de l'església, i prospeccions prèvies per part d'arqueòlegs en el tram del carrer Torras i Bages.

El motiu d'aquests requeriments era que antigament, al bell mig de la plaça de Vendre, hi havia hagut un casal gòtic anomenat can Sarriera, que va ser enderrocat en el transcurs de la Guerra Civil espanyola i que posteriorment va ser adquirit per l'Ajuntament el 1949.

També està documentat, segons el Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, l'antic cementiri que era a tramuntana de l'actual església parroquial, i que ocupava l'espai on avui hi ha les edificacions de la part de llevant del carrer Torras i Bages.

L'Ajuntament va desestimar les al·legacions perquè ja preveia fer-hi un control arqueològic dels moviments de terres per la proximitat del solar a les restes de la finca de cal Guardià a petició també del mateix organisme de la Generalitat, però no de can Sarriera.

Les obres, en marxa

Les obres d'urbanització del carrer Gran, plaça de Vendre i carrer Torras i Bages d'Argentona era previst que comencessin ahir. L'actuació, que ha obligat a fer importants canvis pel que fa a la circulació viària pel centre del poble, costa més de dos milions d'euros, que es finançaran íntegrament a través del fons estatal d'inversió local. El calendari dels treballs, que executarà l'empresa local Construcciones y Rebajes Arids SA, preveu enllestir l'actuació en set mesos.

Per tirar endavant les obres es preveu que la constructora necessiti 28 treballadors. D'aquests, vuit ja són en plantilla i els altres vint seran llocs de nova creació, que cobriran persones en situació d'atur que han sortit de la borsa de treball municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona