Urbanisme

Reparació de la façana de la Farinera Teixidor a Girona

El manteniment durarà dues setmanes i es recuperaran les ceràmiques exteriors

No es resol l’ús de l’emblemàtic edifici, desocupat des de fa sis anys

La façana de la Farinera Teixidor de Girona ha estat revestida aquesta setmana de tanques de protecció per a l’execució d’obres de manteniment a l’edifici. Els treballs i l’aparatosa instal·lació que ocupa la vorera i part del carrer Santa Eugènia –amb un pas adaptat per a vianants– han aixecat expectació sobre un possible nou ús per a aquest emblemàtic edifici desocupat des de fa sis anys, però, segons ha pogut confirmar aquest diari, no és el cas.

Fonts de la propietat expliquen que l’obra, que es preveu que durarà un parell de setmanes, respon a estrictes necessitats de manteniment; en concret, neteja de la façana, pintura, refecció de les ceràmiques decoratives exteriors i d’algunes petites esquerdes que havien aparegut. Pel que fa a l’ús de l’edifici, les mateixes fonts admeten que hi ha hagut moltes preses de contacte amb ens privats o administratius però que no s’ha concretat res. La propietat es planteja la possibilitat de llogar l’edifici, sigui en un únic lot o en diversos espais. En els últims anys s’ha especulat, entre altres, sobre la ubicació a la Farinera Teixidor d’unes galeries comercials, d’una seu dels Mossos d’Esquadra i fins la implantació del Museu del Circ (avui a Besalú), però cap d’aquests projectes s’ha concretat.

Obra modernista de l’arquitecte Rafael Masó, la Farinera es va erigir l’any 1910 per encàrrec de l’industrial Alfons Teixidor com a seu d’activitat industrial, una farinera, i l’habitatge privat de l’empresari. El 1991es van enderrocar les naus. A partir de l’any 2000 i durant quinze anys –del maig del 2000 al juny del 2015, després d’una restauració a càrrec de gabinet d’arquitectura Arcadi Pla i Masmiquel–, la Farinera Teixidor va ser la seu del diari El Punt Avui. Des del 2015 no s’hi ha desenvolupat cap altra activitat.

LA DATA

06/2015
La Farinera Teixidor
va quedar desocupada i des de llavors no s’hi ha instal·lat cap nova activitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona