Urbanisme

Un jutjat constata millores al ‘nou’ càmping Calella de Palafrugell sense llicència

La sentència insta l’Ajuntament a obrir un expedient per legalitzar-les, per la denúncia dels amos de l’originari La Siesta

El fins ara llogater i l’alcalde ho veuen esmenable

La titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha ordenat a l’Ajuntament de Palafrugell que obri “l’oportú expedient de protecció de la legalitat urbanística” davant diverses obres, construccions i ampliacions irregulars dins dels terrenys del càmping Calella, la nova denominació que el fins a l’octubre llogater del càmping La Siesta impulsa per segregar l’activitat.

La disputa entre els amos de la llicència originària i els arrendataris, la família Cruz, ve de lluny. Els darrers –vegeu la peça– han anat ampliant l’activitat i la família De Vehí, titulars de l’activitat i de la parcel·la embrionària, una quarta part de la superfície que fins al 30 de setembre s’explotava conjuntament, va denunciar construccions, com ara l’anomenat hotel Mestral, mòduls de bungalous i la proximitat d’instal·lacions respecte al cementiri. I la jutgessa ha estimat, entre les proves presentades per l’Ajuntament, que hi ha diverses construccions “mancades de títol habilitant”.

L’alcalde, Josep Piferrer, admet que “per a algunes de les construccions existents no s’han trobat títols” en els arxius municipals, però l’arquitecte municipal argumenta, segons l’alcalde, que són “anteriors a la normativa de 2002” i “majoritàriament són esmenables” un cop obrin els expedients de legalització, cosa que els denunciants sostenen que han contradit amb fotografies. A banda, els De Vehí també insisteixen que les infraccions no prescriuen en “sòls de protecció especial”. I critiquen que, després de tres anys demanant els permisos i denunciant les obres al consistori, no rebessin cap resposta administrativa en forma d’inspecció o sanció.

Pla especial en tràmit

Davant la manca d’acord entre les famílies De Vehí i Cruz sobre el futur de l’explotació conjunta del càmping La Siesta –i un cop vençuda la darrera pròrroga del contracte d’arrendament–, Enric Cruz, titular d’Ecotur Calella, promou una nova llicència segregada per al nou càmping Calella, limitat només als terrenys de la seva propietat.

El nou permís hauria d’arribar a través del pla especial en tràmit, que, segons els De Vehí, quedaria invalidat arran de la sentència i per altres factors, com ara les traves que la llei de càmpings imposa a la partició d’activitats o el fet que es tracta d’una nova llicència paral·lela a la de La Siesta. També creuen que seria “una manera de legalitzar de forma indirecta les irregularitats”.

El consistori, amb Urbanisme, tramita un pla especial pendent ara del vistiplau de la Generalitat, que per la família De Vehí “s’hauria d’aturar” i, segons Cruz i el consistori, continua endavant. La sentència, però, no és ferma ni acaba de satisfer ningú: Cruz –que creu que volen “torpedinar l’activitat”– i el consistori –que defensa les desenes de llocs de treball del càmping– donen per fet que hi recorreran. I els De Vehí, previsiblement, tampoc no es faran enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona