Urbanisme

Tot el barri de Sant Miquel d’Olot serà zona 30 i molts carrers tindran sentit únic

L’Ajuntament hi ha iniciat les obres paral·leles per habilitar una àrea preferent de vianants

Es tracta d’actuacions reclamades pel consell de barri

El barri de Sant Miquel d’Olot es convertirà íntegrament en una zona 30, amb la qual cosa l’Ajuntament s’avança a la normativa que obliga a pacificar el trànsit a l’interior de les ciutats que entrarà en vigor d’aquí a tres mesos. Des d’ahir i durant tres setmanes, es duran a terme els treballs per reconvertir a un únic sentit de circulació alguns dels principals carrers del barri de Sant Miquel i la reurbanització del carrer Jacint Verdaguer –entre l’avinguda Jaume II i el carrer Abat Racimir– per convertir-lo en plataforma única amb prioritat per als vianants. Aquesta actuació és una de les aprovades pel consell del barri de Sant Miquel amb l’objectiu d’aconseguir disminuir la velocitat dels vehicles que circulen pels carrers de l’interior del barri i crear un eix cívic al carrer Verdaguer.

Quant a la reconversió en sentit únic, destaquen el tram comprès entre l’avinguda Jaume II i el carrer Abat Racimir del carrer Remences, el canvi de sentit de circulació de Martí l’Humà, que passarà a ser un carrer de sortida del barri en direcció cap a l’avinguda de Girona, i, entre molts d’altres, tot el carrer Miquel Març.

A l’avinguda Jaume II i al carrer Miquel Març, s’implantarà un nou carril per a bicicletes i vehicles de mobilitat personal per on aquests mitjans de transport circularan en sentit oposat al sentit de circulació de la resta de vehicles de motor per garantir la mobilitat sense que hagin de trepitjar les voreres. A tots els carrers on s’actua es mantindran les mateixes franges d’estacionament dels vehicles.

LA XIFRA

12
actuacions
inclou el projecte de canvi de sentits de circulació que ara s’ha començat a executar.

LA DATA

29.01.21
és el dia en què
han d’estar enllestits tots els treballs de pacificació del trànsit al barri de Sant Miquel.

Evitar la via ràpida del carrer Jaume II

L’avinguda Jaume II de Sant Miquel s’ha convertit durant els últims anys en una via d’accés ràpid al centre d’Olot des de la carretera de la Canya, amb el risc que això comporta. És una via que travessa tot el barri. Per evitar-ho, es dividirà en diferents trams i sentits de circulació. Així, per exemple, el tram entre el carrer Remences i el Martí l’Humà tindrà un únic sentit i els vehicles estaran obligats a dirigir-se a l’avinguda Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona